На порядку денному стоїть питання, чи забороняти дітям відвідувати школи Львівщини без щеплень, - Микичак

vakcina2
Фото ілюстративне

Директорка департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак розповіла журналістам Дивись.info, що у найближчий час для вирішення цього питання збереться обласна комісія з надзвичайних ситуацій.

«Планується проведення засідання по епідситуації, де буде прийнято рішення, чи Львівська область приймає рішення про заборону відвідувати школи без довідки про щеплення, - повідомила Ірина Микичак. – Сьогодні про це говорилося зранку на апаратній нараді у керівника Львівської ОДА, був заступник керівника обласного лабораторного центру, адже вони моніторять ситуацію. Ми це питання обговорювали і буде у найближчий час засідання, бо це ургентна ситуація. Ми підтримуємо таку позицію, щоб запровадити, так як у Києві та Одеській області, недопуск до занять без щеплення. Щеплення, вакцини у поліклініках є і всі можливості вакцинувати дітей є».

Ірина Микичак

Пані Микичак додала, що при цьому, перевірити, чи довідка про щеплення, є справжньою, а не «придбаною» - неможливо.

Вона зауважила, що наразі саме щеплення є визнаним дієвим способом запобігання захворюванню на кір. Як повідомили у прес-службі ЛОДА, на сьогодні, 15 січня, у Львівській області зареєстрований спалах кору.

Як ми писали раніше, впродовж 2017 року діагностовано 114 випадків, з них 50 – в грудні минулого року. За два тижні 2018 року вже фіксується 75 звернень з клінічними ознаками кору. Детальніше про динаміку захворюваності а також поради інфекціоністів, читайте тут.

«Вакцинація проти кору у 2017 році склала у Львівській області 75%. На даний момент проводиться вакцинація дітей віком 1 рік і 6 років, а також дітей, які з певних причин не були щеплені своєчасно», - зазначила директор департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак.

Інструкція від МОЗ

Також у коментарі журналістам Ірина Микичак додала, що в області поки не планується проводити додаткове щеплення усіх дітей, адже такі рішення не приймаються на обласному рівні. «Ми наразі просто рекомендуємо людям проходити вакцинацію, адже загрози від хвороби й ускладнень у рази перевищують можливі ризики при вакцинації. Станом на сьогодні єдине правильне рішення - проводити вакцинацію», - додала директорка департаменту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: