Бескидський тунель планують ввести в експлуатацію у травні

1068-1

Після будівництва нового двоколійного Бескидського тунелю пропускна спроможність ліній Львів – Стрий – Чоп – Держкордон із Європою збільшиться з 47 до 100 пар поїздів на добу.

Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

«Реалізація проекту дозволить збільшити транспортні вантажні потоки до країн Європи у два рази. Відповідно рівень інвестицій у Львівщину ми зможемо побачити уже влітку, адже на травень заплановано введення в експлуатацію «Бескидського тунелю», - наголосив директор департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської обласної державної адміністрації Роман Кокотайло.

За словами в.о. голови Укрзалізниці Євгена Кравцова, більше 100 колійників, енергетиків та будівельників щодоби працюють на Бескидському тунелі.

«Зараз на об'єкті тривають роботи завершального етапу. За проектом, відкриття тонелю планується на другий квартал 2018 року, орієнтовно - це кінець травня. Будівництво двоколійного Бескидського тунелю фінансується за рахунок коштів «Львівської залізниці». Також залучені кредитні кошти МФО, зокрема Європейського банку реконструкції та розвитку. Для України цей об'єкт має стратегічне значення: саме цим маршрутом перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 60% транзитних вантажів у напрямку Західної і Центральної Європи», - написав Кравцов на своїй сторінці у Facebook.

Кошторисна вартість робіт – 2,193 млрд грн. Станом на сьогодні освоєно – 2,046 млрд грн, що складає 93 %

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: