У центрі Львова вимірюють тиск. Фоторепортаж

Сьогодні у центрі Львова стартувала акція із вимірювання артеріального тиску з метою ранньою виявлення артеріальної гіпертензії. Акція виявилась досить популярною серед львів’ян, адже уже до обіду більше 200 мешканців нашого міста поміряли свій тиск.

Про це журналістам розповів начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб, повідомив кореспондент «Дивись.info»

За його словами, міське управління охорони здоров’я «дуже задоволеним тим, що у Львові вдалось налагодити систему проведення профілактичних акцій».

«Із тих 79 щорічних акцій чи не найбільш популярною є власне акція із вимірювання артеріального тиску, яка проводиться у Львові вже сьомий рік підряд», - розповів Володимир Зуб.

Фото0661

Він додав, що 65% усіх хворих у Львові – це люди із серцево-судинними захворюваннями. «Ми задоволені тим, що у нас кількість захворювань на інфаркт та інсульт щороку зменшується. У 2012 році хворих на інфаркт стало на 100 осіб менше, а на інсульт – на 150 чоловік. А власне інфаркт і інсульт – це кінцеві точки артеріальної гіпертензії», - розповів Володимир Зуб.

Фото0660

Він додав, що за 1 квартал 2013 року у Львові від інфаркту уже померло 46 осіб, зокрема 21 з них – поза межами лікувальних закладів, тобто або на роботі, або вдома, або у громадському транспорту чи просто на вулиці.

«За минулу добу у Львові ми маємо два смертельних випадки і маємо усі підстави стверджувати, що смерті (одна на роботі, а одна – вдома) наступили власне від серцево-судинних захворювань», - повідомив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

Фото0658Фото0657

Головний кардіолог Львова Валентина Коваль повідомила журналістам, що серед 200 людей, які сьогодні від ранку до обіду виміряли свій тиск біля Львівської міськради знайдено 6 нових гіпертоніків. Усіх їх візьмуть на диспансерний облік у поліклініки за місцем проживання.

Фото0656

Акція триватиме протягом тижня, тож Володимир Зуб запрошує усіх бажаючих виміряти свій тиск.

Фото0655

Фото і текст Олег Довганик

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: