В День Європи над Львівською обласною радою з'явиться прапор ЄС

Сьогодні, 16 травня, під час пленарного засідання Львівської обласної ради  з ініціативи голови фракцї НРУ Андрія Корната депутати ухвалили рішення використовувати прапор Євросоюзу на будівлі ЛОР у День Європи в Україні, який цього року відзначатимемо 18 травня. "За" відповідне рішення проголосували 68 депутатів.

Про це повідомив кореспондент "Дивись.info"

Андрій Корнат наголосив: “На 22-му році новітньої української незалежності нас знову змушують робити цивілізаційний вибір між європейським демократичним світом та євразійським диким авторитаризмом.

Нагадаю, як ще кілька місяців назад Львів був обклеєний рекламним біл-бордами Митного союзу, з яких українців закликали зріктися незалежності, віддавши її наднаціональній структурі, контрольованій Росією.

kornat

Нагадаю, що ми, депутати націонал-демократичної Львівської обласної ради, боролись із цією антиконституційною рекламою і домоглись її демонтажу. Однак нинішній владний режим, “п'ята колона” в Україні, продовжує тягти нас до Митного союзу,

Також нагадаю, як тиждень назад, 9 травня у Львові представники антилюдської комуністичної ідеології розгорнули кривавий червоний прапор, відсвяткувавши річницю перемоги Сталіна над Гітлером. Водночас вся Європа в ці дні вшановувала пам'ять десятків мільйонів жертв Другої світової війни і закликала до примирення. Знову ж таки, в Україні нинішня влада не сприймає позицію Європи, а продовжує підживлюватит радянські міфи.

І саме цей владний бандитський режим вже кілька років цілеспрямовано веде інформаційну війну проти Львівщини, змальовуючи місто Лева диким, агерсивним і нетолерантним до інших національностей.”

Та Андрій Корнат висловив переконання, що нікому із команди Януковича не вдасться спростувати те, що ми є не лише територіальною частиною Європи, але й невід'ємною ментальною складовою європейської спільноти.

“Тому сьогодні, напередодні відзначення Дня Європи в Україні, націонал-демократична Львівська обласна рада має бути послідовною у своїх діях і на весь голос заявити, що ми є європейці. Наш вибір — це європейський вибір.

Відповідно, маємо висловити і своє пошанування офіційним європейським символам. Фракція Руху пропонує 18 травня вивісити прапор Європейського союзу на фасаді нашої обласної ради. Та закликаємо районні, міські та сільські ради Львівщини, як й інші обларди в Україні, зробити те саме.

Однак і тут маємо наголосити на тому, що у Європейському союзі День Європи щорічно святкують 9 травня, а не у третю суботу травня. Тому маємо продовжувати боротись за те, щоб не бути якимось іншими європейцями.

В цьому контексті закликаємо усі  українські націонал-демократичні політичні сили та громадські організації до справжнього єднання заради боротьби із нинішнім злочинним владним режимом та заради європейського майбутнього нашої країни”, -- заявив Андрій Корнат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: