Львів відвідали понад 30 тисяч батярів

У Львові з 10 до 11 травня в рамках святкування Дня міста вже вшосте відбулося міське свято «День батяра». За словами організаторів, цього року подію відвідала рекордна кількість гостей, а це понад 30 тис осіб. Два дні відвідувачі свята гуляли на площі Ринок разом з колоритними батярами, співали пісень і танцювали. Родзинкою стала посвята у справжні батяри.

«VI міське свято «День Батяра у Львові», було дуже популярним, адже відбувалося у рамках святкування Дня міста. Окрім цього, до програми святкувань цього року ми додали багато нових атракцій та концертних виступів. Вперше провели Чемпіонат львівських кнайп. На сцені Фестивалю відбулася презентація нових батярських пісень у виконанні Віктора Морозова і батяр-бенду «Галичина» та конкурс кавер-гуртів «IdeaFest». А спеціально запрошений неперевершений Орест Лютий провів на святі «Лагідну українізацію», - розповів Андрій Сидор, директор свята «День батяра у Львові».

Отож, згідно з підсумками VI  Міське свято «День батяра у Львові»:

•    Свято відвідало понад 30 тисяч львів'ян та гостей міста.
•    У Батярській канцелярії 675 відвідувачів свята пройшли посвяту у батяри та отримали справжнє батярське посвідчення..
•    На Батярському бетонному заводі гості свята зробили 58 відбитків рук та ніг, що довго нагадуватиме їм про веселі батярські вихідні. Найменшому учаснику свята, що залишив свій відбиток рук та ніг, виповнилось лише 6 місяців.
•    Близько тисячу пострілів з рогатки по пляшках було зроблено у Батярському тирі. На  таку розвагу було використано пів мішка квасолі.
•    Два дні на площі Ринок тривали майстер-класи з батярських танців, у яких взяло участь понад 100 охочих.
•    В рамках свята відбувся Фестиваль львівських кавер-гуртів IdeaFest, в якому змагались 10 кавер-гуртів. Перемогу та сертифікат на зйомку власного промо-ролику здобув гурт «Bubblehead».
•    9 львівських закладів змагались за звання кращої кнайпи. Львів’яни та гості міста віддали свої голоси за ресторан стейк-хаус «The Гриль», що на вул.Театральній, 22.
•    В рамках Свята на головній сцені були презентовані нові батярські пісні з альбому «Батарський блюз» у виконанні Віктора Морозова та батяр-бенду «Галичина».
•    У «Пошті твоїх ідей», що працювала протягом свят, було відправлено понад 1,5 тисячі листівок. Частину з них надіслали до Америки, Німеччини, Англії та Голландії.
•    Гості свята мали можливість презентувати свою цікаву ідею у «Місце твоїх ідей», яке відкрили в рамках Дня батяра. Під час свят організатори «Місця твоїх ідей» - «ІдеяБанк», назбирали близько півсотні різноманітних проектів, найкращий з яких отримає 5 000 тисяч грн. на реалізацію.
•    Орест Лютий провів в рамках Дня батяра «Лагідну українізацію». Саме такий музично-культурологічний проект було представлено гостям свята.

Про це "Дивись.info" повідомили організатори.
Не встигне місто Лева отямитись від бурхливих травневих святкувань, як вже незабаром на львів’ян та гостей міста чекає ще одна велика гастрономічна подія. Фестиваль «Львів на тарілці», який відбудеться 28-30 червня, готує для відвідувачів цікаві майстер-класи, дегустації та особливу гала-вечерю, де запрезентують все багатство львівської кухні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: