Шемчук підбив попередні підсумки за 100 днів

Голова Львівської ОДА Віктор Шемчук у своєму блозі на сайті «Кореспондент» написав власну попередню оцінку львівських реалій.

ЛЬВІВЩИНА ВИДІЛЯЄТЬСЯ АЖ ЗАНАДТО ЧАСТИМИ ЗАМІНАМИ ГУБЕРНАТОРІВ

«Залишилось менше місяця до 100 днів від мого призначення Головою Львівської обласної державної адміністрації, проте вже готовий надати свою оцінку стану справ у Львівській області, яка виділяється з поміж інших областей своїми аж занадто частими замінами губернаторів.

Перші дні роботи традиційно розпочалися із знайомств, зустрічей та консультацій з багатьма людьми, які мають різний погляд щодо роботи адміністрації та налагодження стосунків з львівською обласною радою.

ГОЛОВНЕ НЕДОПРАЦЮВАННЯ МОЇХ ПОПЕРЕДНИКІВ – ВІДСУТНІСТЬ ПРОЗОРОЇ СПІВПРАЦІ З ЛОР

Головне недоопрацювання моїх попередників - відсутність конструктивної та прозорої співпраці з Львівською обласною радою, що в свою чергу призвело до того,  що діяльність Львівської обласної державної адміністрації рішенням Львівської обласної ради вже традиційно визнається незадовільною. Хоча це також є негативною оцінкою діяльності самої Львівської обласної ради. У питаннях наповнення бюджету, його розподілу, виконання обласних програм, відповідальність лежить як на ОДА, так і на обласній раді.

ЛЬВІВСЬКА ОБЛРАДА БУЛА ПРАКТИЧНО БЕЗДІЯЛЬНОЮ

На момент мого призначення Львівська обласна рада була практично бездіяльною, оскільки, одним з каменів спотикання між фракціями була посада першого заступника голови Львівської обласної ради, кандидатура на яку не могла знайти компромісного рішення майже півроку, так як на неї претендували представники всіх політичних сил, які представлені у ЛОР, тобто кожна з фракцій намагалась вихопити цю посаду під себе.

Бути осторонь цього процесу я, як голова ОДА, не міг, тому що результат такої роботи фракційних депутатів призвів до зависання в повітрі вирішення важливих для області питань, що в свою чергу не давало можливості спланувати конструктивну та ефективну роботу ні владі, ні органам місцевого самоврядування.

МЕНІ ЛЕГКО БУДЕ ПРАЦЮВАТИ ІЗ ПІСНИМ

Мені вдалося знайти спільну мову з керівниками фракцій, які знаходяться в більшості в обласній раді стосовно єдиної кандидатури, яка узгоджена поміж ними та є прийнятною для обласної державної адміністрації. Також ми досягли порозуміння в цьому питанні з керівником фракції ПППУ Михайлом Дзюдзем та визначення перспектив подальшої співпраці в обласній раді. Щодо обраної кандидатури вважаю, що мені легко буде працювати з Василем Пісним, бо людина в генеральських погонах завжди розуміє, що таке субординація і чого від нього вимагають.

ЛОО ПР ПОВОДИТЬСЯ НЕЗРОЗУМІЛО

Нажаль, обласна організація Партії Регіонів кадрових пропозицій в обласну  раду та адміністрацію не подавала з незрозумілих для мене причин. Так само, як і позиція, щодо неприйняття участі у голосуванні депутатів з фракції Партії Регіонів за кандидата на посаду першого заступника голови облради, який належить до політичних сил, що знаходяться в опозиції до чинної влади і Партії Регіонів.

В мене складається враження, що керівництво обласної організації Партії Регіонів до кінця не розуміє моїх намірів та завдань, які були поставлені мені перед призначенням Головою обласної державної адміністрації. Проте, частина членів фракції Партії Регіонів в обласній раді, в тому числі член партії Олег Баляш, правильно зрозуміли мою позицію і  рекомендацію, щодо того щоб проголосувати за обрання Василя Пісного першим заступником голови Львівської обласної ради.

ТАРАСОВИЧА ЗВІЛЬНЕНО

Окремо хочу виділити болюче питання стану доріг у Львівській області. Незадовільний стан доріг регіонального і місцевого значення, на мій погляд, вже переріс в катастрофічний стан, що призвело до різкого невдоволення як місцевого населення, так і наших сусідів з інших областей.  Як висловився літературний класик, що в Росії є дві проблеми: дороги і дурні, то у нас «дурні» з облавтодору непогано заробляють на дорогах.  Вивчення мною матеріалів перевірок діяльності облавтодору, змусило мне зробити висновок, що проблеми потрібно вирішувати радикально з тими керівниками, які спроможні внести як якісні, так і кількісні зміни в дорожнє сполучення між містами і селами на території Львівщини. Тому мною підготовлені та передані в Укравтодор відповідні подання, щодо першочергових заходів на виправлення цього становища та  невідповідності займаним посадам окремих сьогоднішніх керівників облавтодору.  Звільнений з займаної посади директора Львівського облавтодору  п. Тарасович.

ШЕМЧУК ПОДЯКУВАВ ЗА СПОКІЙ 9 ТРАВНЯ

Окремо хочу відзначити, що наші зусилля разом з органами правопорядку щодо проведення  травневих свят – першого травня, Великодня та Дня Перемоги, які пройшли фактично без серйозних конфліктів, дали позитивні результати, хоча в ЗМІ постійно розкручувались «інформаційні змагання» щодо серйозних протистоянь і конфліктів між опонуючими політичними силами.

ШЕМЧУК РУДЯКУ: РЕЗУЛЬТАТУ ТРЕБА ДОСЯГАТИ НЕ ЧИСЛОМ, А ВМІННЯМ

Звичайно, що було вжито заходів по безпеці дещо більш ніж необхідно, але події 2011 року ще довго будуть тримати в «зоні ризику» такі дні. Проте, гадаю, що начальнику обласного управління МВС генералу Рудяку Олександру Вікторовичу потрібно було б більше працювати з органами оперативного управління з питань забезпечення громадського порядку і в період підготовки до відзначення святкових дат та в дні їх проведення, щоб не було такої ситуації, коли кількість правоохоронців на цих заходах набагато перевищує кількість святкуючих. Як то кажуть, результату потрібно досягати не числом, а вмінням і не тільки в святкові дні, але і в наступні за ними.

Разом з тим, я щиро вдячний усім політичним силам, які проявили мудрість і толерантність під час проведення офіційних заходів з відзначення 9 Травня. Ми почули один одного і це дало можливість підтвердити, що Львівщина – європейський край.
Переконаний, що у недалекому майбутньому всі ветерани, які брали участь у ІІ Світовій Війні та подадуть один одному руки, бо воювали за Українську Незалежну Державу.

Наша спільна мета – це розвиток львівського регіону та добробут кожного його мешканця. Якщо усі разом ми зможемо досягти цієї мети, частково понизивши градус амбіцій чи об’єднавшись навколо якоїсь ідеї, яка не несе ідеологічного підґрунтя або політичного дискомфорту – тоді у нас є майбутнє. Якщо ж ні, то нас далі будуть розділяти, ділити і, якщо хочете, розводити наші «друзі».

Я ВІДКРИТИЙ ДЛЯ ЗМІ

Для досягнення цих завдань і вирішення актуальних проблем соціально – економічного розвитку області, я намагаюсь сформувати новий формат взаємин із засобами масової інформації, для того, щоб з їхньою допомогою довести до людей розуміння того, що ми робимо, як і який з цього намагаємось отримати результат. Органи влади і місцевого самоврядування, на мою думку, повинні бути абсолютно відкритими до спілкування з усіма. Щодо мене особисто, то я був і є відкритий до ЗМІ та до населення. З перших днів своєї роботи я постійно зустрічаюсь з представниками громад та журналістами, приймаю участь в обговоренні тих чи інших проблем в телеефірах. Разом з тим, є над чим працювати, тому я реагую на всі важливі повідомлення в засобах масової інформації і буду  надалі вирішувати (в межах повноважень облдержадміністрації) актуальні проблеми Львівщини.

Я не виключаю, що депутати можуть поставити незадовільну оцінку через рік, але у нас є рік часу для плідної роботи разом із політикумом області для відшукання здорового глузду та знаходження порозуміння", - написав Шемчук.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: