У Львові відкрили виставку народних інструментів із приватних збірок

18 травня голова Львівської обласної ради Петро Колодій взяв участь у відкритті виставки українських народних інструментів із приватних збірок  члена Національної спілки композиторів України, музикознавця Любомира Кушлика та народного артиста України, професора Тараса Барана, що представлені у Музеї «Палаццо Бандінеллі».

Виступаючи перед учасниками заходу, Петро Колодій зазначив, що кожна мистецька виставка – це стимул і поштовх до нової творчості, до пошуку і експерименту. Згадуючи українського поета і етнографа 19 сторіччя Амвросія Метлицького, який в одному із віршів сказав «... і прадіди в струнах бандури живуть», Петро Колодій наголосив на тому, що в звуках народного інструменту справді живе наша спільна колективна національна душа. Також Петро Колодій зазначив, що в музеях необхідно проводити відкриті уроки.

На виставці представлено найрізноманітніші типи інструментів та їх різновиди. Серед сопілок – це теленки, гуцульські денцівки, бойківські пищавки, поліські викрутки та колянки, довбушівка, багатоцівкові свирілі та та інші. Серед трембіт – бойківські та гуцульські типи інструментів. Серед струнних – скрипки, басолі, бандури, австрійські цитри та інші.

Загальна кількість експонатів становить понад 400 одиниць

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: