Як у Львові горіла пам’ятка архітектури 18 століття (відео)

Пожежа розгорілася на двох дерев’яних внутрішніх балконах на площі Ринок у Львові. Аби загасити вогонь, пожежним довелось пробиватися до осередків вогню через дахи сусідніх будинків та пробивати отвори у цегляних перегородках.

Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Як йдеться у повідомленні, 16 травня о 11:25 у головне управління ДержНС Львівської області надійшло повідомлення про пожежу у двох внутрішньобудинкових дерев’яних балконах на площі Ринок, 20, у Львові.

В ході проведення розвідки було встановлено, що полум’я з палаючих балконів перекинулось на піддахові горищні конструкції та поширюється пустотами між дахом та мансардними приміщеннями. «Облаштовані на горищі мансардні приміщення унеможливили вихід на дах через слухові вікна та швидке вскриття будівельних конструкцій з метою ліквідації пожежі. Декілька вікон, що виводили на дах з мансардних приміщені, виявились загратованими», – повідомили у прес-службі.

У ДержНС зазначили, що рятувальникам довелось не тільки залучати до ліквідації пожежі автодрабину, а й пробиватися до осередків горіння через дахи сусідніх будинків. «В двох місцях на рівні горищного приміщення довелось влаштовувати отвори у цегляних перегородках. Аби забезпечити безпечне маневрування автодрабини в умовах щільної забудови центральної частини міста та через наявність контактної мережі електротранспорту, на декілька годин довелось перекрити рух трамваїв центральною площею міста та знеструмити контактну мережу.» – йдеться у повідомленні.

Загалом, до ліквідації пожежі залучалось 7 пожежно-рятувальних відділень, у тому числі – універсальна компресорна станція.  О 14:04 пожежу було ліквідовано. Сума завданих збитків та причина займання встановлюються.

Нагадаємо, через у цю пожежу у центрі Львова певний час не курсували трамваї.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: