У Крехові традиційно відзначили літнього Миколая

19 травня голова Львівської обласної ради Петро Колодій взяв участь у Відпустових святкуваннях із нагоди перенесення мощів Святого Миколая Чудотворця, які проходили у Крехівському монастирі. Того дня там відбулась Архієрейській Святій Літургія, яку очолив владика Василій Івасюк, екзарх Одесько-Кримський.

Відпустові святкування з нагоди перенесення мощів Святого Миколая Чудотворця відбувалися у Крехівській обителі Святого Миколая з 18 до 19 травня і носили міжнародний характер. На святкування, зорганізовані отцями-василіанами з Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні,  прибули представники духовенства і близько 10 тисяч паломників не тільки з усіх куточків України, а також із-за кордону, зокрема, Білорусії, Росії та Польщі.

Коментуючи святкову подію, Петро Колодій зазначив, що століттями до цього чудотворного місця приходять люди. Кожного року двічі на рік – у травні на свято Миколая та у жовтні на Покрову – тут збираються тисячі паломників, щоб поклонитись двом Чудотворним іконам – іконі Миколая Мирлікійського та Крехівській Чудотворній іконі Пресвятої Богородиці. «Особливо приємно бачити тут багато молоді, яка підтримує традиції, сформовані століттями, – наголосив Петро Колодій. – Крехів можна вважати духовною перлиною нашого краю, і не тільки нашого краю, а духовною перлиною України».

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: