На Львівщині до 2015 року заплановано охопити 85% малюків дошкільною освітою

На Львівщині щороку зростає середній показник охоплення дітей дошкільною освітою і зараз він становить 48%. До 2015 року заплановано цей показник довести до 85 %, а нові соціальні ініціативи, проголошені Президентом України, спрямовані на забезпечення майбутнього наших дітей.

Про це журналістам повідомив голова Львівської ОДА Віктор Шемчук, інформує кореспондент "Дивись.info"

Він наголосив, що у області збільшується кількість закладів дошкільної освіти за рахунок новозбудованих об’єктів, відновлених старих приміщень, повернутих з оренди та реорганізованих шкіл у навчально-виховні комплекси.

«У 2013 році передбачено виділити, за рахунок Програми розвитку освіти Львівщини на 2013-2016 роки, з обласного бюджету 3,15 млн. грн. на розширення мережі дошкільних навчальних закладів,  навчально-виховних комплексів», - сказав голова ОДА.

Він також наголосив, що сьогодні приємно констатувати, що у Самбірському районі добре налагоджена робота з відновлення функціонування дошкільних навчальних закладів.

Лише у цьому навчальному році у трьох населених пунктах Вашого району для дітей дошкільного віку відкрито навчально-виховні комплекси, якими охоплено 75 дітей віком від 3 до 6 років. Відкриття Стрілковицького дошкільного навчального закладу з такою символічною назвою «Дзвіночок» – велика і радісна подія для жителів села. Понад 12 років ця прекрасна будівля чекала дитячого сміху і тепер 60 малят матимуть змогу провести своє дитинство у пізнанні навколишнього світу, рідного краю, його звичаїв та традицій. Хочу привітати всіх Вас з відкриттям нового навчального закладу. Хай дітям у ньому буде затишно і комфортно, хай кожного малюка тут зустрінуть тепло, турбота і професіоналізм педагогічного колективу! Зичу Вам, Вашим родинам міцного здоров’я, радості, благополуччя та добра. Нехай наші діти зростають розумними та щасливими у своєму новому домі. Віри, надії, любові та Божого благословення!», - сказав Віктор Шемчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: