Біля Львівської мерії встановлять скелю

У четвер, 23 травня, в рамках спортивної програми «Через скелі на воду» на пл. Ринок постане надувний скеледром висотою 10 метрів. Цього дня діти віком 10-14 років зможуть взяти участь у змаганнях зі скелелазіння. Переможці отримають сертифікати на безкоштовну участь у сплаві по р. Дністер. Разом з цим, всі охочі матимуть можливість випробувати себе на мотузяній трасі.

Про це на прес-конференції розповів президент ЛМГО «ТСК «Манівці» Тарас Білошицький, інформує кореспондент «Дивись.info»

У програмі заходу, окрім скеледрому і мотузяної траси, також відбуватимуться показові виступи і майстер-клас з паркуру, який проведуть трейсери з команди «LvivMotion».

Фото0705

«Поруч з Ратушею ми встановимо спортивну конструкцію, яка називається скеледром. Також поставимо елементи, які використовує альпініст, скелелаз, гірський турист. Ми прагнемо, щоб у такий спосіб діти ставали здоровішими. Цей захід не є одномоментним. Це один з етапів програми, яка триває вже більше двох місяців. А під час літніх канікул діти мають безкоштовно займатися у вівторок і четвер скелелазінням та веслувальним слаломом», - розповів Тарас Білошицький.

Свято триватиме з 16.00 до 21.00 год. Участь у заході безкоштовна.

«Захід, який відбудеться у четвер – це велика промоційна складова нашої спільної роботи. Ми хочемо показати людям, що є різні активні види спорту, якими вони можуть займатися у Львові. Багато хто, не знає, що на Погулянці є база, де можна займатися скелелазінням. Тому ми маємо цілу серію промоційних заходів. Провести такий флеш-моб на площі Ринок – це певний експеримент. Ще триває навчальний період, а до 16:00 год завершаться уроки в школах, і діти зможуть прийти на площу Ринок, і спробувати себе у таких активностях. Ми відмовилися від ідеї провести цей захід у вихідні, адже це час, коли площею Ринок гуляють переважно гості міста. А нам важливо, щоб львівські хлопці і дівчата побачили, що таке скелелазіння, мотузяна траса, паркур та інше. Ми зробили все, аби це було зручно і безпечно», - зазначає Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

Таким чином серед львів’ян та гостей міста популяризуватимуть здоровий спосіб життя та активний відпочинок, а маленьких гостей та їхніх батьків інформуватимуть про літні заняття у безкоштовних туристичних секціях на Погулянці.

«При нашому Клубі уже кілька років діє секція водного туризму, де діти безкоштовно вчаться греблі на каяках та інших плавзасобах. Минулого року ми спільно з магазином «Команчеро» збудували на Погулянці один з найвищих в Україні, 17-метровий відкритий скеледром. Тут, на свіжому повітрі, в парковій зоні, для дітей розпочались безкоштовні заняття зі скелелазіння. Цього року нам спало на думку поєднати ці два види туризму – таким чином з’явилась програма «Через скелі на воду». Її мета - заохотити дітей до активного і спортивного дозвілля. Сподіваємось, і дітям, і їх батькам, припаде до смаку такий вид відпочинку і він стане доброю альтернативою комп’ютерним іграм і телевізору», - додає Тарас Білошицький.

Додамо, спортивна програма «Через скелі на воду» триває з 13 квітня до 1 червня цього року. Вона  складається з двох частин – скелелазної та водної. На етапі «Скелі», який відбувається в період з 13 квітня до 26 травня, діти віком 12-14 років змагаються на відкритому скеледромі. 100 переможців цих змагань отримають сертифікати на участь у сплаві р. Дністер у День захисту дітей 1 червня. Станом на зараз участь у змаганнях в рамках програми уже взяло участь близько 300 дітей зі Львова та області, з яких відібрали 38 переможців.

«Основне завдання – долізти до верху. Тим, кому, це вдається, ви вручаємо сертифікати. Ці діти у 1 червня у селищі Миколаїв будуть учасниками подорожі річкою Дністер, яка завершиться забавами. А для дорослих ми готуємо на 2 червня своєрідний «Форт Боярд» на воді. Треба буде не лише змагатися на катамаранах, а й виконувати різні поетапні елементи та розгадувати квести», - зазначає Тарас Білошицький, президент ЛМГО «ТСК «Манівці».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: