Зі Львова до Чехії вирушили 8 стареньких запорожців. Фоторепортаж

Сьогодні зі Львова до маленького містечка під Прагою вирушать 8 львівських ретро-автомобілів «Запорожець». За два дні вони планують подолати 850-кілометровий шлях до Австрії, після чого ще кілька днів братимуть участь у змагання на фестивалі автомобілів у Відні.

Про це сьогодні на брифінгу журналістам повідомив президент «ЗАЗ – Козак» Володимир Кулинич, інформує кореспондент "Дивись.info"

Перед стартом ретро-автомобілі виставили для львів’ян під стінами Львівської міської ради.

Фото0719

21-23 червня у Львові відбудеться «Леополіс гран-прі», тож подорож до Чехії учасники також називають промоцією для залучення до Львова іноземних любителів горбатих запорожців.

«Під час фестивалю у Львові цього року будуть відновлені перегони «Львівський трикутник – 1930», які на той час були «Формулою 1» для міста Львова», - розповів Володимир Кулинич.

Фото0720

Він додав, що на участь у «Леополіс гран-прі» уже зголосилось більше 150 учасників із горбатими запорожцями із багатьох країн світу, тому у Львові також проведуть і виставку старовинних авто.

«А поїздка у Прибалтику на їх фестиваль – це промоцій на річ для нашої держави», - каже Володимир Кулинич.

Він додає, що до Чехіїта Прибалтики зі Львова поїде 8 автомобілів, а усі водії будуть у народних українських скостюмах. Безперечно, це промоцій ний тур, адже там будуть і італійці, і білоруси, і росіяни, і багато учасників із інших країн. Загалом на фестивалі у Прзі очікують близько 80 старовинних автомобілів», - повідомив Володимир Кирилич.

Фото0722

Він додав, що окрім подолання за два дні 850 кілометрів до Праги, гості зі Львова також візьмуть участь у 350-кілометровому ралі дорогами Чехії.

Фото0708 Фото0721 Фото0720 Фото0719 Фото0714 Фото0713 Фото0712 Фото0711 Фото0709

«Звичайно, у дорозі бувають поломки, але ми даємо собі раду. Найбільша проблема – це митниця. До речі, минулого року через проблеми на кордоні до Львова не приїхали учасники із Італії та Англії», - повідомив президент «ЗАЗ Козак».

Текст і фото - Олег Довганик

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: