Шемчук ознайомився із роботою стаціонару для одиноких

Голова Львівської ОДА Віктор Шемчук 22 травня у рамках візиту у Перемишлянський район ознайомився із роботою стаціонарного відділення соціального обслуговування (надання соціальних послуг) для постійного проживання одиноких пристарілих громадян у селі Кореличі.

Про це повідомив кореспондент «Дивись.info»

Керівник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Микола Сайко розповів, що установа створене 3 серпня 2000 р. рішенням районної ради на базі колишнього неврологічного відділення центральної лікарні.

У лікувальному корпусі з 10 кімнат проживають 29 підопічних, з них 17 жінок, 12 чоловіків, у  тому числі 6 інвалідів. Вартість денного перебування одного підопічного в стаціонарі становить 81,59 грн., в тому числі харчування 18,63 грн.

Придбано два кольорових телевізори у  стаціонарне відділення, передплачено періодичні видання  та закуплено художню літературу.

На утримання стаціонарного відділення соціального обслуговування (надання соціальних послуг) для постійного проживання одиноких перестарілих громадян бюджетом району на 2013 рік передбачено 1,5 млн. грн.

Згідно штатного розпису у відділенні 18 працівників (у тому числі 1 медична сестра, 2 кухарі, 3 молодші медичні сестри, 1 сестра-господиня) і обслуговуючий господарський персонал.

Середній розмір заробітної плати працівників відділення за 2012р. становить 2020 грн., вона виплачується своєчасно, заборгованість відсутня.

Для здешевлення харчування використовується вирощена на орендованих землях (10,56 га) на територіях Корелицької та Ушковицької сільських рад продукція власного виробництва: картопля, пшениця, ячмінь, кормовий буряк, морква, огірки, цибуля, кабачки, гречка.

Для надання медичної допомоги на одного підопічного передбачено кошторисом 102 грн. на місяць, що повністю задовольняє потреби у профілактичному медичному лікуванні.

У стаціонарному відділенні у 2010 році проведено заходи з енергозбереження: замінено на енергозберігаючі 35 вікон, 26 дверей, 70 лампочок, 2 котли, відремонтовано 76 м теплотраси. На ці заходи витрачено 181960 грн. Щорічна економія в коштах після проведення заходів з енергозбереження становить 11,2 тис. грн.

Проведено ремонт зовнішнього фасаду лікувального корпусу, харчоблоку, котельні.

На території відділення побудовано каплицю  Різдва Пресвятої Богородиці за благодійні внески працівників територіального центру, управління соціального захисту та підприємців району.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: