"Львівську залізницю" сьогодні пікетуватимуть

Сьогодні у Львові активісти Громадянського руху «Відсіч» проводитимуть протестну акцію біля Управління Львівської залізниці. Львів’яни долучаються до громадських протестів у Луцьку, Івано-Франківську та Чернівцях проти скасування потяга Ковель-Чернівці.

Про це повідомили організатори акції.

Таким чином «Відсіч» має намір відреагувати на зміну розкладу руху потягів, під час якого управління Львівської залізниці планує відмінити й потяг № 667/668 «Ковель-Чернівці», котрий з’єднує між собою чотири західні області: Волинську, Львівську, Івано-Франківську та Чернівецьку. Потяг перестане курсувати вже 26 травня.

Таке рішення Львівська залізниця мотивує низьким пасажиропотоком та відповідно не рентабельністю.

«Цей потяг користуються великою популярністю серед пасажирів. Зокрема, ним їздить велика кількість жителів Луцька. Інколи на потяг «Ковель-Чернівці» просто неможливо придбати квитки», – зазначила Марія Доманська, заступниця голови ВОМГО “Асоціація Молодих Реформаторів” (Луцьк).

Активісти Громадянського руху «Відсіч» вирішили підтримати ініціативу лучан і проведуть акцію «Запрягайте, хлопці коней – відмінили поїзди», котра відбудеться в рамках ширшої кампанії протесту «Потяг – для людей!».

На їх думку, відміна цих потягів негативно позначиться на пересуванні студентів, мандрівників, представників пільгових категорій, врешті, всіх мешканців території, яку охоплював маршрут і кому потрібно буде зручно дістатися з Волині на Львівщину, Прикарпаття та у Чернівецьку область, й навпаки.

На думку активістів, такі дії Укрзалізниці призведуть до того, що єдиним транспортом, придатним для руху між цими містами, стануть вози, адже стан автодоріг у регіоні жахливий.

Після акції під стінами Управляння Львівської залізниці активісти попрямують на вокзал, де розпочнуть збір підписів під зверненням до керівництва залізниці. Також для  інтернет-користувачів відкрито онлайн-етицію: http://www.petitions247.net/train–lutsk-lviv

Протестні акції вже відбулися у Івано-Франківську, Чернівцях та Луцьку. Якщо ж вимоги протестувальників не будуть задоволені, то 26 травня на головному вокзалі Луцька буде проведено підсумкову акцію «Прощання з останнім потягом до Львова!».

Початок акції о 14:00 год. біля Управління Львівської залізниці, м. Львів, вул. Гоголя, 1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: