Від Януковича вимагають накласти мораторій на видобуток сланцевого газу

Представник протисланцевого руху на Донеччині Юрій Оболенський під час слухань на тему: «Екологічні проблеми видобування сланцевого газу в Україні», передав голові Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірині Сех 734 аркуші з підписами мешканців міст Слов’янська, Краматорська, Костянтинівки і Красного Лиману, а також Слов’янського і Краснолиманського районів проти видобування вуглеводнів методом гідророзриву пластів. Усього зібрано близько 20 тисяч підписів.

У зверненні, адресованому Верховній Раді України та Президентові, йдеться: «Ми проти видобування сланцевого газу в Донецькій області. Такі рішення необхідно ухвалювати на референдумах. Тільки ми своєю волею повинні надавати або не надавати згоду на таку розробку. Вам ми такого права не давали!»

Ті, що підписалися під зверненням, вимагають накласти мораторій на видобування сланцевого газу методом фрекінгу на всій території України, оскільки він несе загрозу й непоправну шкоду довкіллю та людині.

Про це повідомила прес-служба народного депутата Ірини Сех

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: