У Львові обговорять загрози паводків у басейні Дністра

27-28 травня 2013 року у Львові вперше відбудеться міжнародний семінар, де закордонні та українські експерти проаналізують стан інформування населення з боку органів влади про загрози паводків в басейні річки Дністер.

Також учасники семінару розроблять заходи із покращення місцевих планів щодо інформування населення та обговорять можливості вдосконалення транскордонної співпраці в цій сфері між Україною та Молдовою.

Про це "Дивись.info" повідомили організатори заходу.

Зокрема, в семінарі візьмуть представники Великобританії, Нідерландів, Польщі, Молдови. Це Всесвітня метеорологічна організація та секретаріат Ініціативи "Довкілля та безпека" (ENVSEC) (Женева), Агентство охорони навколишнього середовища (Великобританія), Інститут метеорології та управління водними ресурсам (Польща), експерт з управління водними ресурсами і повенями (Нідерланди). До дискусії приєднаються спеціалісти київського офісу ОБСЄ.

Басейн Дністра охоплює 7 областей України і більше половини території Молдови. Загалом населення цих територій складає 8,5 мільйонів осіб.

В останні 20-30 років паводки на річці Дністер почастішали, вони несуть колосальні збитки для секторів економіки, інфраструктури та безпеки країн. Найбільше страждає місцеве населення, яке не завжди вчасно отримує інформацію про загрозу паводків, а також не має достатньо знань, як діяти в таких надзвичайних ситуаціях.

Відповідальними за надання інформації про ризики паводків, а також за роботу з місцевим населенням до, під час і після паводків, в першу чергу, є органи місцевого самоврядування та відповідні управління (відділи) з надзвичайних ситуацій на місцевому рівні.

У той же час для надання своєчасної, повної та відповідної інформації необхідна взаємодія і тісна співпраця кількох ключових організацій на різних рівнях, починаючи з місцевого, і закінчуючи міжнародним рівнем, у т. ч. через транскордонну співпрацю.

Семінар з питань інституційного потенціалу та практики обміну інформацією щодо загроз паводків в басейні ріки Дністер відбувається в рамках міжнародного спільного проекту  «Зниження вразливості до екстремальних паводків та зміни клімату в басейні річки Дністер». Це спільний проект трьох впливових міжнародних організацій (Європейська Економічна Комісія ООН (ЕЭК ООН), Організація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), Програма охорони навколишнього середовища ООН (ЮНЕП).

Мета проекту - скорочення ризиків внаслідок зміни клімату, особливо ризиків паводків, через розширення та  зміцнення транскордонної співпраці в управлінні басейном річки Дністер між Україною і Молдовою.

Захід відбудеться 27-28 травня в готелі «Дністер» (час 09:00 – 18:00).

В заході візьмуть участь представники Великобританії, Нідерландів, Польщі, Молдови, України, а також міжнародних організацій. Зокрема, це спеціалісти гідрометеорологічних, водних сфер, природоохоронних відомств, аварійно-рятувальних служб.

Представники медіа матимуть доступ до всіх доповідей та обговорень.

Для зручності у понеділок, 27 травня близько 11:40 буде організований підхід до преси організаторів заходу.

Короткий брифінг відбудеться між доповідями двох львівських представників (11.00 - Іван Базів, головне управління Держслужби України України з надзвичайних ситуацій, 12:00 - Олексій Титаренко, Департамент з питань цивільного  захисту, Львівська обласна державна адміністрація).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: