Львів святкує ювілей «Фонду ім. Ебергарта Шьока»

У Львові з нагоди 20-річчя фонду в приміщенні Львівського вищого художнього училища розпочалось святкування ювілею Фонду «Ебергарта Шьока» за участі засновника фонду та ради директорів. 

Рівно 20 років тому, власник невеликого акціонерного товариства «Шьок», в німецькому місті Баден-Баден, Ебергард Шьок заснував свій приватний фонд. А вже більше 5 років фонд «Ебергарта Шьока» втілює освітній пілотний проект в Львівському вищому художньому училищі.

Спочатку проект був розрахований лише на майбутніх майстрів-малярів, проте його було розширено також на столярну спеціальність.  Таким чином за постійної підтримки німецьких спеціалістів відбувається оновлення навчального процесу та навчальних планів двох професійних напрямків в училищі.

Попри ґрунтовну підтримку зі сторони фонду «Ебергарта Шьока», цими пілотними проектами опікується місцеве управління освіти обласної державної адміністрації; Оновлення навчання для столярів підтримує також проект Німецького товариства міжнародної співпраці (GIZ) «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова», що зокрема втілює у Львові проекти реставрації дерев’яних історичних елементів вже понад 4 роки. За співфінансування проекту GIZ в ліцеї було облаштовано сучасну майстерню для обробки столярних виробів та розроблено один з чотирьох модулів навчального плану, який присвячений реставрації.

Довідка

Від самого початку основним фокусом і ціллю «Фонду ім. Ебергарта Шьока» було покращення професійної освіти в східній Європі, що відображає також лозунг фонду - „Зміни через освіту“

Протягом минулих 20 років було втілено дуже багато великомасштабних освітніх проектів  в різних країнах сх. Європи, в рамках яких, в покращення якості освіти в цілому регіоні було вкладено не тільки великі фінансові кошти, але й залучено цілий ряд висококваліфікованих спеціалістів.

Тому ціллю планування та здійснення таких довготривалих проектів є довготривалий ефект для якомога ширшого кола молоді, що здобуває професійну ремісничу освіту. Поряд з такими практичними аспектами, як перебудова майстерень та оновлення  устаткування, особливо важливими аспектами є покращення навичок та знань, передбачених в навчальних програмах, але також і сталі зміни та оновлення навчальних планів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: