У Львові відбудеться міжнародна конференція про те, як ефективно управляти сімейним бізнесом

4-5 червня Центр сімейного бізнесу Львівської бізнес-школи УКУ проведе у Львові міжнародну практичну конференцію на тему «Управління сімейним бізнесом з покоління в покоління».

Співорганізатором конференції виступить міжнародна компанія «Ернст енд Янг», повідомляє прес-служба УКУ

Як зазначають організатори, метою конференції є обговорити ефективне управління сімейним бізнесом та шляхи його передачі наступникам. Адже сімейний бізнес у багатьох країнах – це, близько, 30-40% найпотужніших компаній, третина робочих місць та від 8 до 58% від ВВП.

Серед ключових спікерів конференції –  Хайнріх Крістен, партнер, «Ернст енд Янг» (Швейцарія), Роджер Крапф, партнер, «Ернст енд Янг» (Швейцарія); Альберт Сич, старший менеджер, керівник юридичної групи компанії «Ернст енд Янг» (Україна); Ольга Горбановська, керівник практики «Human Capital», «Ернст енд Янг»  (Україна); Клод Корназ, генеральний директор, компанія «Ветропак»; Чарльз Пітер, власник та генеральний директор компанії «Беннінгер Гусс»; Ольга Гуцал, генеральний директор, «Каміон-Оіл».

«До питання наступництва у бізнесі українські власники часто виявляються неготовими емоційно та стратегічно. Це може бути особиста неготовність або ж неготовність тих, кому передають управління, – коментує керівник Львівської бізнес-школи УКУ Софія Опацька. – Частково, це пов‘язано з короткою історією українського бізнесу та відсутністю відповідної традиційної культури».

Саме тому LvBS спільно з «Ернст енд Янг» проводить міжнародну конференцію, доповідачами якої будуть визнані міжнародні експерти – це власники бізнесів, що успішно функціонують вже в 3-4 поколінні, а також провідні експерти, що працюють з великими сімейними компаніями в Європі.

Минулого року під час міжнародної конференції «Intro 2012» на розгляд учасників Львівська бізнес-школа запропонувала тему про передачу бізнесу наступникам. «Саме ця дискусія викликала чи не найбільший ажіотаж, – пригадує Софія Опацька. – Український бізнес впритул підійшов до вирішення таких питань на практиці, а так званих, кращих прикладів (best practices) на разі ще не має. Саме тому ця тема є цікавою і Львівська бізнес-школа розвиває її і надалі».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: