Львівська мерія ігнорує запити про встановлені дитячі майданчики

Запити стосовно якнайповнішої інформації про дитячі та спортивні майданчики, встановлені за останніх 9 місяців Львівською міською радою, 21 травня  були направлені міському голові А. Садовому, повідомляють в ГО «СПАС».

Відповідно до законодавства, таку інформацію мерія мала надати в термін до 5-ти днів. Проте, в громадській організації інформацію досі не отримали.

Нагадуємо, громадська організація цікавилася: хто виступав підрядником, вартість робіт, конфігурацією майданчиків.

«Ми направили три запити в мерію, цікавилися інформацією щодо дитячих та спортивних майданчиків, закупленим медичним обладнанням. Відповідь отримали лише від начальника управління охорони здоров"я В. Зуба, про закуплене обладнання на суму 539, 080. А інформацію щодо майданчиків, нам і досі не надали.

Відповідно до статті 34 Конституції України та Закону України «Про доступ до публічної інформації», запитувану нами інформацію про майданчики міська рада мала надати в 5-ти денний термін. Далі ми планували провести відповідний аналіз даних та оприлюднити результати! Громада має знати, куди влада використовує бюджетні кошти. На скільки це доречно та ефективно, чи витрачаються адекватні суми коштів, які існують загальні тенденції…

Проте, окремі міські чиновники очевидно вирішили позловживати довірою громадськості і проігнорували закон. Інакше як можна пояснити, що на одні запити ми  отримали відповідь, а на інші ні?

Що ж, доведеться звернутися у прокуратуру, а при потребі і в суд» - зазначив  заступник голови ГО «СПАС» Олег Пилипенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: