У «справі Сніцарчук» одного правоохоронця притягнуто до кримінальної відповідальності, - МВС

У справі про побиття журналістів Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя 15 співробітників міліції притягнуто до дисциплінарної відповідальності, і один - до кримінальної відповідальності.

Про це повідомив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров.

Таке рішення прийнято після службової перевірки щодо подій у Києві під час суспільно-політичних акцій.

"Цій справі приділяється багато уваги. Ми неодноразово зверталися з проханням надати ще яку-небудь інформацію, яка може бути корисною слідству. На жаль, така інформація поки до нас не надходить. А деякі особи використовують цю інформацію, щоб заробити собі якісь дивіденди ", - сказав Татарів, слова якого наводить прес-служба президента України.

Татарів розповів, що у цій справі працює слідчо-оперативна група у складі 45 осіб, проведено більше 200 процесуальних дій.

У той же час заступник керівника Управління по зв'язках з громадськістю МВС України Сергій Бурлаков повідомив, що у разі виявлення ознак кримінального злочину ця справа буде передана до органів прокуратури.

Перший заступник начальника Управління Головного управління Генеральної прокуратури України Олександр Свірін зазначив, що стан розгляду справи про побиття журналістів систематично розглядається на рівні керівництва ГПУ, пише «ЛІГА».

Нагадаємо, 18 травня на вулиці Великій Житомирській у Києві журналістку Ольгу Сніцарчук і фотографа Влада Соделя на мітингу побили невідомі. Інцидент стався недалеко від будівлі головного управління МВС у Києві у присутності співробітників міліції. В одному з нападників журналісти впізнали члена спортклубу Будо Вадима Тітушко на прізвисько Румун, проживаючого в Білій Церкві.

Міліція призначила службове розслідування з приводу бездіяльності співробітників правоохоронних органів під час інциденту. 21 травня в МВС заявили, що підозрюваний у побитті журналістів Тітушко затриманий. Глава МВС Віталій Захарченко повідомив, що кримінальне провадження за фактом інциденту 18 травня перекваліфіковано з ч. 1 ст. 121 ("легкі тілесні ушкодження") на ч. 2 ст. 296 ("хуліганство") Кримінального кодексу України.

В опозиції заявляють, що провокації 18 травня в Києві організовані секретарем Ради національної безпеки і оборони Андрієм Клюєвим і Міністерством внутрішніх справ, а керував ними "оперативний штаб з дискредитації і боротьби з опозицією". Як зазначив лідер фракції Батьківщина в парламенті Арсеній Яценюк, в організації провокацій були задіяні і співробітники СБУ.

Сам Тітушко на допиті заявив, що був найнятий представниками опозиції для охорони їх мітингу і що журналістів він не бив. 22 травня Шевченківський суд Києва ухвалив рішення звільнити його під заставу в 22 тис. 940 грн. 23 травня Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування факту нападу на журналістів.

Нагадаємо, учора Тітушко побажав Снісарчук «смачного»

28 травня львівські журналісти провели пікет під стінами Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Львівській області із вимогою проведення профілактики серед правоохоронців Львівщини щодо неможливості нападу та побиття представників медіа

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: