У Львові облаштували 35 кімнат відпочинку для двірників

«Комфортні умови роботи для двірників – це винагорода за важку працю», – говорять керівники ЛКП. Майже 3 місяці львівські комунальні підприємства облаштовують кімнати відпочинку для своїх працівників. Результат роботи – для двірників встановлено 35 кімнат та душових кабінок.

Щоранку майже дві тисячі двірників виходять на роботу, аби зробити вулиці Львова чистими. Не зважаючи на погоду, вони сумлінно виконують свою роботу. З метою полегшити роботу двірника та створити комфортні умови праці, на початку року львівські комунальні підприємства розпочали реконструкції своїх приміщень.

«Робота двірника важка і невдячна. Вони працюють ще коли сонце не встало, прибирають те, що люди полінувались донести до смітника, отримують мізерну зарплату. Ми в САМОПОМОЧІ задумались над тим, як же допомогти цим людям. І з початку цього року виступили з ініціативою облаштувати в кожному ЛКП кімнату відпочинку та душову кабіну для того, щоб кожен двірник міг відпочити, випити чаю, а також прийняти душ», - розповіла Людмила Давидович, керівник відділу «Робота з мешканцями» об'єднання САМОПОМІЧ.

У лютому 2013 року об'єднання САМОПОМІЧ звернулось до міської ради із ініціативою облаштувати кімнати відпочинку на базі львівських комунальних підприємств. Ініціативу підтримали як в Львівській міській раді, так і в комунальних підприємствах. Представники САМОПОМОЧІ самостійно об’їздили усі 43 ЛКП, зустрілись з керівниками і разом порадилися де краще облаштувати ці кімнати.

Протягом 3 місяців комунальники встановили не тільки кімнати відпочинку, а й душові кабінки, аби двірники змогли прийняти душ після важкого робочого дня. САМОПОМІЧ запевняє: облаштування кімнат відпочинку в комунальних підприємствах добігає кінця. На щотижневих зустрічах із колективами ЛКП керівники відзвітували, що душові кабіни функціонують вже у 23 відділеннях ЖКГ, а в 35 ЛКП працюють кімнати відпочинку для двірників.

«Не завжди на дільниці є чисто, особливо якщо дощ. Пропотієш весь, вимажешся. А так можна прийти, відпочити, зігрітись, особливо в холодний час. Відчуваєш себе людиною», - зауважує пані Галина, двірник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: