Як Львівщина відзначила день захисту дітей. Фоторепортаж

Діти синдром (4)

До Дня захисту дітей, що традиційно відзначається в Україні 1 червня, на території Львівської області відбулось ряд святкових та урочистих заходів. Як повідомив начальник служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Володимир Лис, у суботу, 1 червня, відбулася щорічна проща дітей із парохіальних катехичних шкіл Львівської Архиєпархії УГКЦ до монастиря св. Миколая Отців Василіян у Крехові (Жовківський район), організована Катехичним Центром Львівської Архиєпархії УГКЦ та за підтримки служби у справах дітей Львівської ОДА.  Участь у пішій ході взяли понад 1100 дітей.

З нагоди Дня захисту дітей 1-2 червня у Музеї народної архітектури та побуту “Шевченківський гай” також відбувся Х  театральний фестиваль дитячих та юнацьких  колективів «Казка у гаю». На фестиваль приїхали 14 колективів з Києва, Запоріжжя, Рівного, Харцизька (Донецька область), Любомиля (Волинська область), Рогатина (Івано-Франківська область), а також дитячі театри зі Львова, Червонограда, Новояворівська, Жидачева. Майже 300 дітей упродовж двох днів демонстрували для гостей та мешканців міста свою театральну майстерність. За одноголосним рішенням журі перемогу отримав театральна студія “Свія” із Запоріжжя за виставу “Жили-були…”.

1-kopija_dsc00540

1-2 червня на базі Центру творчості дітей та юнацтва Галичини відбулось свято “Чужих дітей не буває”, в рамках якого відбувся фестиваль єдиноборств “Спортивна альтернатива”, свято спорту, на якому свою майстерність показували вихованці гуртків та секцій закладу. На літньому майданчику біля озера для дітей дали концерт львівські рок-гурти “Лурдес”,”Sunny Funny”, “We Are Production”. Завдяки туристичному клубу “Манівці” всі бажаючі могли покататись на байдарках, каноє та катамаранах, а також повправлятись у скелелазінню. Учасниками даних заходів стали понад 1 тис. дітей.

DSC00549

Також 2 червня на площі Ринок у Львові відбувся Гала-концерт переможців VІІ Фестивалю дитячої української пісні «Зоряний спалах», який впродовж трьох днів відбувався у Личаківському Будинку дитячої та юнацької  творчості м. Львова. У Фестивалі взяло участь понад сто солістів-вокалістів та ансамблів з різних областей України, найчисельнішими з яких були представники Львівської та Волинської областей.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Довідка:

День захисту дітей – національне свято, яке привертає увагу суспільства до проблем дитинства. Святкується щорічно 1 червня відповідно до Указу Президента України від30.05.1998 року №568/98.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: