Оновлено нормативну грошову оцінку земель для 628 населених пунктів Львівщини

6 червня відбулась нарада Головного управління Держземагентства у Львівській області за участю керівників структурних підрозділів та територіальних органів Держземагентства Львівщини.

Як повідомили в Головному управлінні, на нараді розглянуто питання дотримання вимог законодавства при виконанні наданих територіальним органам Держземагентства України владних повноважень, проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів тощо.

Присутні розглянули особливості останніх законодавчих змін у галузі, зокрема, було наголошено на посиленні відповідальності в зв`язку з розширенням повноважень землевпорядної служби, посиленні виконавчої дисципліни, дотримання вимог законодавства по запобіганню та протидії корупції, повідомляє прес-служба ОДА.

За словами першого заступника начальника Держземагентства Львівщини Ростислава Тхора, минулоріч нормативну оцінку земель повністю завершено для всіх 1928 населених пунктів області, цього року оцінку оновлено для 628 населених пунктів (або на 97,7%).

«Цей масив роботи нам вдалося виконати завдяки розумінню та співпраці з Львівською облдержадміністрацією, Львівською облрадою, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Нормативну оцінку необхідно та економічно доцільно переглядати кожні 5-7 років, адже приведення оцінки до норми дає позитивний ефект для бюджетів всіх рівнів, гроші йдуть до громад, для їх потреб», – відзначив він.

Довідка:

Нормативна грошова оцінка земель є базовою для визначення розміру державного мита при оформленні успадкування, дарування та міни земельних ділянок, що перебувають у власності, розміру земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, що передаються  в оренду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: