Правоохоронці затримали виконавця замаху на вбивство

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю  Львівщини затримали останнього з учасників злочинної групи, яка у жовтні 2006 року, маючи на меті заволодіти активами Львівського ринку «Шувар», вчинила замах на вбивство його директора. Чоловіка, який майже 7 років перебував у міждержавному розшуку, затримали оперативники на території Бахчисарайського району, у Криму.

Про деталі проведеної операції та обставини скоєного злочину повідомили сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління МВС України у Львівській області генерал-майор міліції Олександр Рудяк та начальник Управління по боротьбі з організованою злочинністю полковник міліції Василь Телиця.

За «гарячими слідами» були затримані троє учасників злочинної групи, у тому числі і організатор. Ще у 2007 році, розслідування по кримінальній справі відносно трьох осіб було закінчено та скеровано до суду. Згідно з вироком якого організатор засуджений до довічного ув’язнення, двоє виконавців отримали по 14 та 12 років позбавлення волі. Однак четвертому учаснику вдалось втекти від органів досудового слідства. Його було оголошено у міждержавний розшук.

Півроку тому до УБОЗ ГУМВС України у Львівській області надійшла оперативна інформація про можливе місцеперебування розшукуваного в Автономній республіці Крим, яка підтвердилась у ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів, - зазначив на прес-конференції Олександр Рудяк. - Працівники УБОЗ ГУМВС спільно зі слідчими під процесуальним керівництвом прокурора області чітко спланували операцію затримання зловмисника в селищі Пісочне, Бахчисарайського району.  Його затримали у приватному будинку, який він орендував.

Як зазначив начальник УБОЗ Василь Телиця, правоохоронцям стало відомо, що останній з учасників групи, безпосередній виконавець злочину, маючи певні навики, самостійно виготовив, та за допомогою засобів мобільного зв’язку привів у дію радіокерований вибуховий пристрій, котрий знаходився на днищі авто. Упродовж майже півроку чоловік неодноразово випробовував вибухівку, аби у потрібний момент не схибити.

У результаті вибуху директор та начальник охорони ринку були тяжко травмовані, а молода дівчина, яка у той момент проходила поруч, від отриманих поранень померла у кареті швидкої допомоги, - повідомив журналістів начальник УБОЗ ГУМВС України у Львівській області Василь Телиця. - У ході проведення оперативно-розшукових заходів та слідчих дій правоохоронці встановили, що  організатор замаху оцінив життя директора ринку «Шувар» у 5 тисяч доларів США.

На даний час чоловіка доставили до слідчого управління ГУМВС України у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: