У Львові обговорюють перспективи Карпатського Єврорегіону

7 червня у сесійній залі Львівської обласної ради проходить конференція “Агенції місцевого  та регіонального розвитку Карпатського Єврорегіону: розбудова  потенціалу шляхом партнерства”.

Під час відкриття конференції її учасників, які прибули до Львова з Івано-Франківської та Закарпатської областей України, Польщі, Чехії, Словаччини, від імені голови Львівської обласної ради Петра Колодія привітав голова постійної комісії з питань транскордонної співпраці, євроінтеграції та зв’язків з українцями за кордоном Павло Хобзей. Він наголосив, що від діяльності агенцій дуже багато залежить, тому вони мають за собою повести громади, й надати їм можливості для розвитку.

У рамках конференції виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування „Єврорегіон Карпати – Україна” Галина Литвин презентувала проект «Мережа місцевого розвитку Карпатського Єврорегіону – можливості для Україна», а також ініціативу створення мережі агенцій місцевого розвитку Карпатського Єврорегіону, що сприятиме посиленню неурядових українських інституцій, які займаються питаннями місцевого та регіонального розвитку, налагодженню їх ефективного партнерства із закордонними колегами та в перспективі напрацювання спільних проектів розвитку карпатського регіону. Цей проект реалізовуватиме Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» за фінансової підтримки Міжнародного Вишеградського Фонду.

Під час конференції представники органів місцевого самоврядування, громадського сектору, експерти та науковці Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей України, Польщі, Чехії, Словаччини обговорюють актуальні питання регіонального розвитку та кращих практик його інституційного забезпечення, можливостей співпраці агенцій місцевого та регіонального розвитку задля посилення їх інституційної спроможності. У конференції беруть участь депутати Львівської обласної ради Святослав Шеремета та Ганна Костюк.

Під час конференції кращі практики діяльності агенцій регіонального та місцевого розвитку країн Вишеградської групи презентували представники Ряшівської агенції регіонального розвитку та асоціації «Єврорегіон Карпатський Польща» (Польща), Агенції регіонального розвитку Свідніку (Словаччина), Агенції регіонального розвитку (Чехія).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: