У Львові обговорять проблеми скасування поїздів

7 червня о 15 годині в "Інституті політичних технологій" на площі Ринок, 8 відбудеться засідання «круглого столу» ініціативної групи кампанії «Потяг – для людей» щодо відміни поїздів міжрегіонального сполучення.

Про це повідомили організатори заходу.

«Нещодавно у 5 регіонах Західної України відбулись акції протесту проти скасування кількох поїздів міжрегіонального сполучення, зокрема йшлось про відміну поїзду Ковель-Чернівці та поїзду Київ-Чоп.

Під час акції у Львові начальник відділу перевезень п. Богдан Яворський пояснив зміни в розподілі перевезень літнім сезоном та браком вагонного складу. Проте не було дано відповідь на багато логічних питань, зокрема чому зважають на активізацію руху відпочиваючих лише в південному напрямку, але не згадують про ті ж Карпати чи Шацькі озера. Також незрозуміло, чому у поясненнях залізничників ніде не згадується першочергове завдання УЗ – забезпечення комфортного та доступного сполучення, співставленого, насамперед, з потребами користувачів, а не зручністю для керівництва залізниці.

Для обговорення цих та дотичних проблем, громадські активісти з Івано-Франківська, Чернівців, Волині та Львова запросили представників Львівської залізниці, депутатів обласної та міської рад, керівництво області, та представників незалежної профспілки залізничників. Також для участі в круглому столі приїде один з ініціаторів інтернет-проекту «Поїздка» (http://poizdka.org/).

Захід передбачає обговорення таких питань:

скасування і відновлення потяга «Ковель-Чернівці»;

скорочення інших зручних потягів, на західній Україні, таких як: Київ-Чоп, Київ-Ужгород та ні;

проблема скасування потягів «Укрзалізницею» на Західній території України», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 28 травня біля управління «Львівської залізниці» пройшла акція «Запрягайте, хлопці, коней – відмінили поїзди». Таким чином організатори хотіли показати свій протест, за їх словами, проти нововведень «Укрзалізниці»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: