В кінці червня у Львові вперше пройде ярмарок «Смакуємо з Карпат»

Цьогоріч організатори гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці» проведуть майже одночасно два великі ярмарки: «Смакуємо з Карпат» (28-29 червня) та «Ярмарок Львівської кухні» (28-30 червня). Вперше в рамках фестивалю та й вперше у Львові львів’яни та гості міста зможуть скуштувати та придбати якісні продукти від майже 30-ти фермерів та інших виробників сільськогосподарської продукції з Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей. 

«Це перший захід, на якому виробники з усіх чотирьох областей Українських Карпат об’єдналися, щоб презентувати широкий асортимент своєї продукції, яка є традиційною для цього регіону. Імідж та традиції Карпат створюють реальну додану вартість для такої продукції. Наша мета це створення єдиної марки, яка гідно представлятиме продукти багатого Карпатського краю та захищатиме інтереси тих виробників, що дотримуються встановлених норм та правил щодо якості та смакових властивостей продукції. Саме тут, на фестивалі «Львів на тарілці», ми представимо усім відвідувачам та представникам ресторанної сфери свіжі та якісні продукти,  а саме різні види сиру, м’ясні продукти, трав’яні чаї, джеми,  мед та фруктові соки та багато іншого», - зазначив Юрій Оглашенний, організатор ярмарку «Смакуємо з Карпат».

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

ярмарок Смакуємо з Карпат

За його словами,  однією з цілей ярмарку є промоція якісної продукції з Українських Карпат, що сприяє підвищенню конкурентоспроможності та прибутків малих виробників та переробників регіону.

Також під час Ярмарку, пройдуть дискусії  «Що таке типові карпатські продукти?. Карпатський край», дегустації найкращих карпатських продуктів, численні майстер-класи з приготування страв місцевої кухні, а також знайомство покупців з виробниками продукції, тож з’явиться можливість напряму поспілкуватись із власниками фермерських господарств.

Цей ярмарок виробників є частиною Проекту Швейцарсько-української співпраці, що фінансується Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань і впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства FiBL.

Нагадаємо, в рамках фестивалю «Львів на тарілці» пройде вишукана «Гала вечеря страв Львівської кухні (28 червня, галереї-терасі Палацу Мистецтв) та «Ярмарок Львівської кухні (28-30 червня, північна сторона площі Ринок).

Як зазначив директор Фестивалю Андрій Сидор, також в рамках заходу планується підписання угоди між фермерськими господарствами і іншими виробниками сільськогосподарської продукції з львівськими рестораторами та готелярами.

Гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці» - це платформа для співпраці виробників місцевих продуктів та рестораторів.

Організатор Фестивалю: компанія «Дік-Арт».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: