Від початку року у Львові 22 дітей отруїлись чадним газом

Львівська міська рада наполегливо звертається до всіх мешканців міста з нагадуванням, що слід неухильно дотримуватись правил поводження з газовими приладами, оскільки в місті щораз зростає кількість людей, які отруїлись чадним газом, серед них є діти! За інформацією управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, від початку року у Львові вже трапилося 27 випадків отруєння людей чадним газом, постраждало 58 осіб, 22 із них діти. На жаль, був також 1 смертельний випадок.

Так, 6 червня о 18.17 год. по тел. 103 поступила інформація про те, що на вул. Коцюбинського М. (Галицький район), на другому поверсі трьохповерхового житлового будинку, отруїлася чадним газом 1 (одна) особа: жінка 1964 року народження. Її у стані середньої важкості було госпіталізовано до реанімаційного відділення Львівської обласної клінічної лікарні. Після проходження барокамери потерпіла в задовільному стані.

Про це повідомила прес-служба ЛМР

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста звертає увагу мешканців на правила, які можуть врятувати життя.

«Ми ще і ще раз нагадуємо: чадний газ – це небезпечно. Сумна статистика свідчить про те, що, на жаль, люди легковажать і відтак потрапляють до медичних закладів. Тому просимо усіх пам’ятати ознаки отруєння чадним газом та у разі їх виявлення негайно викликати швидку», - наголосив керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Нагадаємо, чадний газ (окис вуглецю) - безколірний газ без запаху. Отруєння може статись під час роботи бензинових двигунів, при згорянні природного газу, при пожежах та на деяких промислових об'єктах. Велика кількість смертельних випадків відбувається у закритих приміщеннях з відсутнього вентиляцією, наприклад, в квартирах, де встановлені євро вікна без повітрофільтрів та гаражах.

Ознаки та симптоми отруєння чадним газом:  головний біль, м'язова слабість, задуха,  червоний колір обличчя, потьмарення свідомості, тривала дія чадного газу може привести до смерті.

Перша допомога при отруєнні чадним газом: Негайно викличте машину «швидкої медичної допомоги». Постраждалого необхідно винести на свіже повітря.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: