На Львівщині у людей відбирають квартири, - ЗМІ

У місті Стрий Львівської області місцеві мешканці скаржаться на корупцію і незаконні дії правоохоронців.

Знімальна група програми "Гроші" вирішила перевірити, як працюють судді, на яких жаліються ледь не найбільше в Україні.

Стрийська пенсіонерка розказала моторошну історію. За словами жінки, її квартиру продали за неіснуючий борг прокурору, потім прокурор перепродав її начальнику виконавчої служби.

"Я подавала до суду, але суддя в корупційних зв'язках з прокуратурою. Він захищає їхні інтереси, а я взагалі не маю жодних прав", - зазначила пенсіонерка.

Жінка доглядала за хворою мамою у Харкові, коли рішенням суду її виселили з квартири. Ціна помешкання біля 30 тисяч доларів. В результаті її виселили за борг у 3 тисячі гривень і не дали забрати особисті речі.

Про жахи, які відбуваються у місті, розказують навіть у коридорах прокуратури. Люди не вірять у те, що правоохоронні органи на щось здатні.

"Ви знаєте, у нас тут в Стрию такий бардак! Газ відключають, борги нараховують, за тисячу можуть квартиру забрати, все, що хочеш! У нас жах, що робиться", - повідомляють жінки. При цьому, прокурор пообіцяв домагатися відповідальності тих посадових осіб, які порушили закон. Не змогли конкретного сказати і в міліції.

"Ми будемо, як я, так і слідчі вживати усіх заходів, щоб закінчити ці справи у найкоротший термін", - зазначив правоохоронець.

Після відвідин низки держустанов жінці нарешті дозволили зайти в свою квартиру і забрати речі. Але тепер вже забирати нічого - майже все цінне, що було у пенсіонерки - зникло. Виявляється, відбирання квартир у Стрию за допомогою суду для них не новина. Правоохоронці кажуть про схожі справи, але конкретне щось говорити відмовляються, посилаючись на службову таємницю.

Жертв стрийського правосуддя на вулицях десятки. Так, іншого пенсіонера хотіли виселити на вулицю з власної квартири. Нещасний скаржиться на те, що бажаючий забрати в нього квартиру має у суді особисті зв'язки. За його інформацією, ця людина працювала директором кар'єру, що забезпечував будівництво будинку голови суду, начальнику міліції, відтак саме ці чиновники його покривають.

Кілька років тому Іванові робили складну операцію, адже чоловік майже нічого не бачить і втратив ногу. Для того, щоб оплатити лікування, продав трикімнатну квартиру у центрі міста, купивши однокімнатну на околиці. Але не встиг чоловік закінчити ремонт, як нізвідки з'явились ображені власники і потягли інваліда до суду. Там і з'ясувалось, що квартира кілька разів була продана без згоди дружини першого власника.

"Суддя винесла вирок витребувати в мене хату, але вона не сказала, куди мені йти жити чи під Верховну Раду, чи на вокзал. Я заплатив за цю хату 30 тисяч доларів", - додав постраждалий мешканець Стрия. При цьому, у чоловіка є усі документи на квартиру. "Хтось сплатив зверху гроші. Вони чекають тільки на мою смерть, я точно знаю", - вважає він. У підсумку, лише за наявності відеокамери суддя після перерви в півтори години прийняв рішення на користь потерпілого.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: