На Львівщині немає жодних конфліктів між конфесіями, - Шемчук. Фото

8-10 червня у Львові на запрошення Митрополита РКЦ Мечислава Мокшицького перебував Президент Папської Ради сприяння єдності християн швейцарський кардинал Курт Кох, що є також співголовою змішаної Міжнародної комісії з богословського діалогу між Католицькою і Православною Церквами.

В рамках візиту 8 червня Його Еміненція кардинал Курт Кох зустрівся з головою Львівської обласної державної адміністрації Віктором Шемчуком. Зазначимо, що під час зустрічі вони обговорили конфесійну ситуацію на теренах Львівщини та України в цілому, зокрема під час спілкування керівник області відзначив, що жодних конфліктів між християнами різних конфесій не виникає. Також було розглянуто питання щодо стану храмів-пам’яток архітектури міста Львів.

Цього ж дня кардинал Курт Кох взяв участь у Екуменічній Службі Божій усіх конфесій у Вірменському кафедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці. Також Кардинал взяв участь у «Ночах храмів», що проводяться в рамках Європейських Днів Християнської Спадщини, зокрема побував у мобільному музеї Йоана Павла ІІ.

Зазначимо, що у неділю, 9 червня, Його Еміненція відвідав латинську Вищу Духовну Семінарію та Богословський Інститут ім. св. Йосифа Більчевського в Брюховичах біля Львова. Пізніше Президент Папської Ради сприяння єдності християн очолив Святу Месу в латинській митрополичій базиліці Успіння Пресвятої Діви Марії у Львові та виголосив проповідь. Також кардинал Курт Кох відвідав архикатедру св. Юра, зустрівся з греко-католицькими владиками та побував в Святоуспенській Унівській лаврі Отців Студитів.

10 червня, відбувся візит Його Еміненції кардинала К.Коха до Українського Католицького Університету.

DSC_0005_resize DSC_0035_resize

Фото прес-служби Львівської ОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: