На Львівщині перевірили господарську техніку

На Львівщині проведено 46 перевірок технічного стану машин на предмет експлуатації фермерськими господарствами

З початку 2013 року  інспектори  управління технагляду, охорони праці та пожежної безпеки провели  46 перевірок  технічного стану машин та вимог їх експлуатації фермерськими  господарствами.

Під час  перевірок було виявлено понад 100 порушень вимог законодавства щодо технічного стану та експлуатації сільськогосподарських машин. Серед них:  несвоєчасне проходження щорічного обов’язкового технічного контролю машин, експлуатація техніки з порушеннями вимог технічного стану та експлуатації машин,  недотримання вимог охорони праці та пожежної безпеки.

Як зазначив начальник Держсільгоспінспекції Іван Іващук, в більшості  фермерських господарств експлуатується стара малопродуктивна техніка, яка вичерпала  свою ресурси.  Така техніка не спроможна  працювати з сучасними багатоопераційними та  широкозахватними машинами, внаслідок чого перевитрачається  пальне та не виконуються  технологічні вимоги. Саме ці фактори призводять до  високої  собівартості  продукції та  низької  конкурентоспроможності  на ринку.  Разом з тим, темпи оновлення машинно-тракторного парку фермерів без вживання необхідних заходів тупцюють на місці. Адже Від початку року сільськогосподарські підприємства та населення зареєструвало  в інспекції  1070 одиниць техніки і серед них лише 186 одиниць нової.

На думку Івана Іващука, для активації цього процесу необхідно  підвищувати роль Асоціації фермерів. «Без активної позиції самого фермерства, без системної роботи з державними органами нам не вдасться вдосконалити систему кредитування для закупівлі нової техніки, розширити можливості лізингу, створити систему модернізації старих машин та активізувати вторинний ринок вживаної сільгосптехніки», - додав І. Іващук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: