Цього тижня у Львові діятиме дитяча міні-редакція

З 17 до 21 червня львівські діти будуть журналістами. Адже на «Території дружби» УДЮМК Шевченківського району організовує дитячу міні-редакцію газети «Сонячні вісті». Майже цілий тиждень діти матимуть змогу відчути себе справжніми видавцями газети.

Протягом цього періоду буде повністю відтворений процес створення газети – планування випуску, збір інформації, написання текстів, редагування, макетування та друк. Заняття відбуватимуться з 14.00 год. у дитячо-юнацькому клубі «Сонечко», що за адресою: вул.  Мазепи 13а.

Про це повідомила прес-служба ЛМР

«У приміщенні клубу буде діяти редакція, куди кожен приходитиме, мов на роботу. Кожен із учасників отримає певну роль – журналіста, фотографа, дизайнера, редактора чи якийсь інший відповідальний пост. За допомогою такої рольової гри ми спробуємо долучити дітей до світу професій. Можливо саме цей невеличкий досвід зацікавить їх та допоможе визначитись із професією у майбутньому», - розповідає Анастасія Пиріг, педагог-організатор УДЮМК Шевченківського району.

На початку роботи будуть визначені основні теми та сюжет номеру. Після отримання завдання кожен з дітлахів порине у цікавий світ створення статті, інтерв’ю, фоторепортажу чи підготовки інформації для випуску. Далі відбудеться збір та обговорення отриманого матеріалу. Після погодження редактором кожен маленький «газетяр» візьме участь у макетуванні номеру.

Презентація випуску відбудеться у п’ятницю, 21 червня, о 15.00 год. Усі отримають готовий номер газети.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: