Українській владі вигідна позиція поляків щодо волинських подій, - історик. Відео

Історичної правди не існує, існує тільки історична інтерпретація. Про це під час засідання круглого столу у Львівській обласній раді сказав професор Леонід Зашкільняк.

За його словами, круглий стіл у обласній раді щодо волинських подій можна проводити із двох точок зору – наукової та громадянської.

«Якщо говорити історично, то можна казати, що українці вважають ці події такими, а поляками – іншими і говорити лише цими фактами, але очевидно, що ми говоримо про політику і про свою громадянську позицію», - сказав історик.

Він також додав, що не знає, яку б позицію повинна зайняти держава Україна щодо намагань польської сторони визнати події на Волині літом 1943 року такими, що містять елементи геноциду проти польського народу.

«Але чомусь мені здається, що нашій державі не тільки все одно, але й вигідно така позиція поляків», - зазначив професор.

Він додав, що такими діями польська сторона намагається поставити український національно-визвольний рух поза межами історичного процесу Другої світової війни. «Хочуть показати, що це були такі собі формування, угрупування, якщо хочете, банди, які нападали і винищували», - наголосив історик.

Нагадаємо, завтра під час пленарного засідання депутати Львівської обласної ради приймуть спеціальне звернення до колег із польського сенату та Сейму «до їх здорового глузду» при прийнятті відповідного законопроекту щодо трактування подій на Волині.

Відео – Остап Козак  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: