Волинська трагедія 1943 року була логічним продовженням подій 1918-1919 року, - історик (відео)

Сьогодні у Львові пройшов круглий стіл щодо волинських подій та їх трактування польською стороною. Участь у засіданні круглого столу взяв відомий історик Володимир В’ятрович.

Про це повідомив кореспондент «Дивись.info»

Під час свого виступу В’ятрович наголосив, що події на Волині не слід трактувати не як геноцид, а як другу українсько-польську війну

В’ятрович також наголосив, що в узгодженому проекті рішення польського Сенату, який буде виноситись до прийняття, записано дослівно «етнічна чистка з ознаками геноциду». Історик наголосив, що такий текст ухвали записаний після проведення обговорення у комісії з питань культури польського Сенату.

«Я думаю, що розуміти події географічно лише на Волині і лише літом 1943 року – це вирвано із контексту і якщо не знати передісторію, то власне події на Волині, які намагаються трактувати як геноцид, розуміти просто не можливо», – наголосив історик.

Він додав, що ці події – це не геноцид проти поляків, а друга українсько-польська війна.

«Чому друга? Перша війна між українським та польським народом була між ЗУНР та поляками у 1918-1919 році, коли українці потерпіли поразку, але не змирились із цим і тодішні політики, які прагнули помсти, тому події літа 1943 року були логічним продовженням цих подій, як, власне кажучи, Друга світова війна була логічним продовженням Першої світової війни», – наголосив історик.

Відео – Остапа Козака

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: