Цікава арифметика встановлення дитячих майданчиків по-львівськи

Директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Олег Березюк, надав відповідь на запит стосовно якнайповнішої інформації про дитячі майданчики, встановлені за останніх 9 місяців Львівською міською радою, повідомляють в ГО «СПАС».

В громадській організації цікавилися: хто виступає підрядником, яка вартість робіт, конфігурацією майданчиків.

Проте, аналіз вартості встановлення дитячих майданчиків викликав подив у громадських активістів.

«Ми зробили запит на ім’я міського голови Львова Андрія Садового, стосовно надання нам якнайповнішої інформації про встановлені Львівською міською радою дитячі майданчики за останні 9 місяців. Саме за цей період часу - в останніх 9 місяців, керувати профільним департаментом гуманітарної політики Львівської міської ради став Олег Березюк. Посадовець, якого дуже поважає та вважає за професіонала у всіх галузях місцевого самоврядування чинний мер Львова Андрій Садовий.

Попередньо, ми поцікавилися умовами та ціновою політикою у  однієї з відомих фірм з встановлення дитячих майданчиків. Ми провели своєрідне дослідження цього питання. Зателефонували на підприємство, отримали прайси, поцікавилися гарантіями, вартістю доставки та встановлення дитячих майданчиків.

Із змісту відповіді з Львівської міської ради ми дізналися, що дитячі майданчики встановлювалися трьох конфігурацій.

Перша конфігурація : балансир, пісочниця, гойдалка одинарна на металевих стійках; лавка – 2шт., ігровий комплекс «Малюк», ігровий комплекс «Чемпіон» - вартість 49 000 грн.

Друга конфігурація: балансир, пісочниця, гойдалка подвійна на металевих стійках – 2шт., ігровий комплекс «Дві Вежі», карусель – вартість 43 590 грн.

Третя конфігурація: балансир, пісочниця, гойдалка одинарна на металевих стійках, лавка, ігровий комплекс «Малютка» - вартість 27 265 грн.

Після проведеного активістами ГО «СПАС» перерахунку вартості відповідно до вказаних конфігурацій, отримано наступні цифри: перша конфігурація – 25 750 грн; друга конфігурація – 30 950 грн; третя конфігурація – 14 770 грн.

Відомо, що вартість встановлених дитячих майданчиків включає в себе і вартість транспортної доставки і самої інсталяції елементів майданчика. За даними підприємств, які спеціалізуються на дитячих майданчиках, ця цифра складає орієнтовно 10-15 % від загальної вартості встановленого майданчика.

Проте, для Львівської міської ради умови схоже менш привабливі. В першій конфігурації доставка та установка склала – 47,4 % від загальної вартості майданчика, в другій конфігурації – 29%, а в третій – 45,8 %.

Відповідно до поданої департаментом гуманітарної політики інформації, підрядниками із встановлення дитячих майданчиків, в зазначений період часу виступили ТОВ «Центр дитячого та спортивного обладнання» та ТОВ «Європейський парк».

Отож, над цікавою арифметикою дитячих майданчиків у Львові тепер доведеться попрацювати у прокуратурі. ГО «СПАС» готує відповідне звернення. І закликає підрядників та посадовців Львівської міської ради, більш уважно ставитися до міських коштів. Оскільки кошти міського бюджету в своїй переважній частині формуються з відрахувань від заробітної плати самих львів’ян» - зазначив  заступник голови ГО «СПАС» Олег Пилипенко.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: