ВО «Свобода» вважає за необхідне відреагувати на антиукраїнські дії польського Сейму, оскільки ВРУ не спроможна

безпілотнік (3)

25 червня на початку засідання сесії Львівської обласної ради депутати від ВО «Свобода» запропонували відреагувати на заяву польського Сейму з приводу подій на Волині 1943 року, оскільки Верховна Рада навряд чи спроможна це зробити.

Як відомо, 20 червня 2013 року Сенатом Республіки Польща ухвалено шовіністичну заяву, в якій польські парламентарі посилаються на сфабриковані і доволі сумнівні факти, що не відображають справжньої картини подій на Волині та у Західній Україні в роки Другої світової війни.

Польські парламентарі, вважають депутати-свободівці, чомусь забули, що західноукраїнські землі увійшли до складу Речі Посполитої внаслідок злочинної Ризької угоди 1921 року про розподіл українських земель між двома агресорами – Польщею та Совєцькою Росією. А вже 1939 року на поляків чекав аналогічний міжнародний договір Молотова-Ріббентропа, в якому жертвою агресорів стали вони.

Також депутати-свободівці обласної ради наголошують на тому, що своїми непродуманими діями польські політики розпалюють нове протистояння та заважають історичному примиренню двох народів. Польські парламентарі граються з вогнем, кажуть депутати. Відтак, зазначають депутати-свободівці, такі дії польської сторони отримають адекватну відповідь українського суспільства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: