На Рівненщині зі сміття видобуватимуть газ

Яка користь зі сміття? Роками зібрані на полігоні тонни відходів нарешті зможуть... працювати на людей. Принаймні в цьому переконують міські владці усіх мешканців. Задля цього навіть побудували сміттєпереробний завод.

Як запевняє міський голова Рівного Володимир Хомко, першої черги заводу цілком достатньо, аби “перекрити” Рівне. Тож шанс на те, що сміття поменшає є. Проте новенький завод бере на себе переробку лише "нового" сміття, яке пролежало більше трьох діб. Що робити зі старим, якого на полігоні вдосталь, думали довго. І ось нарешті придумали, пише сайт «Ого».

— На сміттєзвалищі збирається біогаз. Нам це заважає, бо від загорання газу виникають пожежі. Тому хочемо зробити дегазацію. До нового року ми матимемо ще й гама-обладнання для видобутку газу, який накопичився в надрах цього полігона. Старе звалище з часом буде рекультивоване, а на його місці посадимо дерева. А цей газ видобуватимемо ще десятиліттями, - переконує мер.

На сміттєзвалищі буде встановлена спеціальна установка, яка перероблятиме газ на електроенергію і передаватиме її в мережі "Рівнеенерго".

Як запевнив мер, буквально на початку тижня, усі необхідні угоди вже були підписані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: