У Львові розпочав роботу Екологічний форум

Заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Сергій Василенко 26 червня взяв участь у відкритті  Екологічного форуму  «Поводження з відходами. Цивілізаційні виклики», метою якого є запровадження в Україні передових світових технологій у сфері поводження з відходами та пошук шляхів розв’язання даних проблем, як на загальнонаціональному, так і на регіональному рівнях.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА

Додатково зазначимо, що організаторами екологічного форуму є Львівська торгово-промислова палата та департамент екології та природних ресурсів ЛОДА за підтримки Німецько-українського партнерського проекту у сфері економіки. Форум триватиме два дні. Цей захід вже став традиційним. Цьогоріч його організовують вшосте.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Сергій Василенко під час відкриття Форуму, проблеми екології у Львові та у світі загалом є першочерговими.

«Екологічні проблеми необхідно розглядати комплексно та в розрізі області в цілому. На жаль, Львівська область не є відокремленою від цих проблем, а питання поводження із твердими побутовими відходами та стан сміттєзвалищ в області набули глобального характеру», – сказав заступник голови ОДА і запевнив, що Львівська обласна державна адміністрація зробить все, щоб вирішити ці проблеми.

Також він наголосив на тому, що такі заходи як екологічний форум звертають увагу громадськості і влади на екологічні проблеми та стимулюють їх вирішення.

Сергій Василенко побажав учасникам Форуму продуктивної праці, чистого розуму, виважених рішень та підкреслив, що за результатами Форуму буде враховано всі побажання, напрацьовані матеріали й рекомендації та прийнято відповідні рішення, щоб «Львівщина могла пишатися своєю екологічною ситуацією».

Варто також відзначити, що під час Форуму буде презентовано Обласну програму поводження з твердими побутовими відходами на 2013-2020 роки, а також зміни та доповнення до діючої програми поводження з ТПВ 2007-2015 років. Окрім того, перший секретар Генерального Консульства Словацької Республіки в Ужгороді Олександр Шкурла розповість про утилізацію відходів на досвіді Словаччини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: