Львів має потенціал стати туристичною столицею усієї Східної Європи, - Вілкул

Проведення Зимових Олімпійських ігор у Львові дозволить збільшити кількість туристів, оновити інфраструктуру, а також створити нові кваліфіковані робочі місця. На цьому на брифінгу наголосив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.  

«Україна подає заявку та планує проведення Зимових Олімпійських ігор-2022 у Карпатському регіоні та у Львові. Це найбільший спортивний захід у світі. Це створення нової бази. Це історичний шанс повністю оновити інфраструктуру і стати по-справжньому туристичним центром.  На етапі підготовки до Олімпіади будуть створені десятки і сотні тисяч кваліфікованих робочих місць. У листопаді цього року нас чекає подача декларації про намір отримати право проводити Олімпіаду. Навесні наступного року ми передамо усі необхідні заявочні файли, які робимо разом з міською радою і державною адміністрацією.

Потім наше завдання – потрапити в шорт-ліст. Це перелік 5 країн, які остаточно змагатимуться. І влітку 2015 року Міжнародний олімпійський комітет оголосить переможця. Безумовно, у нас є конкуренти, але шанси дуже великі. В деяких містах, які вже заявилися, 100-150 км відстані від місця проведення до міст-мільйонників. А у нас – 50-60 км. Це дає значну перевагу.

Ми сьогодні говоримо про те, щоб вести перемовини між Львовом і авіаційними компаніями, лоукостами. Львів має потенціал стати туристичної столицею не лише України, а й усієї Східної Європи», - зазначив Олександр Вілкул, Віце-прем’єр-міністр України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: