На Львівщині пройшов «Олімпійський день-2013». Фото

30 червня ц.р. на міському стадіоні «Сокіл» умісті Стрию на Львівщині під гаслом «Історія є. Майбутнє - твоє» відбулося обласне свято «Олімпійський день-2013» на відзначення 100 річчя створення Київського Олімпійського комітету. Саме цим святом завершується відзначення Олімпійського дня 2013 в Україні.

Серед організаторів заходу - управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації, відділення НОК України у Львівській області, обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Стрийська міська рада.

Урочиста церемонія розпочалася святковим парадом збірних команд районів та міст Львівщини, які змагалися за легкоатлетичною програмою ХХIІ спортивних ігор Львівщини та VІ обласних ігор ветеранів спорту.

Учасників обласного свята вітали керівники області та міста Стрия, керівники обласних організацій фізкультурно-спортивних товариств, уславлені олімпійці та ветерани спорту Львівщини, місцеві представники компанії «Макональдз».

Серед почесних гостей свята – начальник управління з питань фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, перший заступник голови відділення НОК України у Львівській області Юрій Майборода, голова депутатської комісії з питань молоді, спорту та туризму Стрийської міської ради Ростислав Ленів; заступник начальника обласного управління Комітету з фізичного виховання та спорту МОіН України Ярослав Гаврих, директор обласного центру «Спорт для всіх» Вадим Климович; головний лікар Львівського обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру Степан Середа, заступник директора обласної школи вищої спортивної майстерності Ярослав Ковальчук, голова регіонального відділення Олімпійської Академії Оксана Вацеба та ін.

Особливо тепло усі присутні вітали учасника Олімпійських Ігор 1972 року в Мюнхені, легкоатлета, стриянина Павла Андрєєва; учасницю зимових Олімпійських Ігор 1994 року в Ліллегаммері Христину Подгрушну-Опьолу; учасника двох зимових Олімпійських Ігор у Ванкувері та Турині Юрія Гайдука та справжню легенду львівського веслування, який 50 років тому в парі з Павлом Редьком виборов для Львівщини перші медалі європейської та світової першості з веслування на байдарках і каное Романа Карбівника та паралімпійця Львівщини Івана Рожнятовського.

На святі активно працювали представники різноманітних ЗМІ, серед яких журналісти 5 національного каналу, Львівської обласної телерадіокомпанії «Львів», Стрийської телерадіокомпанії «Телелан» та ін.

Родзинкою свята було випускання під невмирущі слова «Оди спорту» французького барона П’єра де Кубертена птахів миру і гармонії – спортивних голубів, підготованих в одному з кращих в області клубів голубиного спорту під керівництвом стриянина Ореста Пасіки.

Представник компанії Макдональдз Юрій Кос разом з олімпійцями Львівщини відзначили найменших учасників свята – дітей дошкільного віку, які долали 60-метрову дистанцію, вручивши сертифікати учасника Олімпійського дня за підписом президента МОК Жака Роге та президента НОК Сергія Бубки, сертифікати на відвідання ресторану Макдональдз та інші подарунки.

А після символічного забігу почесних гостей свята та олімпійців Львівщини й показових виступів представників стрийського спортивного клубу «Сене» (керівник Ярослав Захаренко) розпочалися справжні легкоатлетичні баталії серед майже 300 представників районів та міст Львівщини у різни вікових групах.

IMG_6579 IMG_6584 IMG_6587 IMG_6592 IMG_6593 IMG_6601

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: