Центр надання адміністративних послуг нагадує про необхідність оплати комунальних послуг

Однією з найбільших проблем комунальника є проблема заборгованості мешканця за комунальні послуги, оскільки через відсутність коштів місто не може вчасно підготуватися до опалювального сезону, прибрати вулиці нашого міста без спеціальної техніки та забезпечити безперебійне та якісне обслуговування мереж міста. Саме тому, велика кількість будинків в зимовий період може залишитись без опалення, дороги та вулиці заметені сніговими шквалами.

«Способом уникнення накопичування заборгованості є укладення договору про реструктуризацію.  Якщо у Вас борги, що виникли до 1 липня 2003р, необхідно звертатися в адміністрацію Вашого району, а у випадку виникнення заборгованості після зазначеного терміну – до підприємства надавача послуг. Заяву та необхідні документи потрібно подавати у відповідну організацію. Так, за 2012-2013р. борги за квартплату зменшились на 120233.93 грн.. Заборгованість за водопостачання знизилась до 609694.02, що на 43492.34 менше ніж у 2012р. На 60787.01 грн. зменшилась сума боргу за центральне опалення»,- розповів головний спеціаліст Центру надання адміністративних послуг у Галицькому районі.

З моменту набрання чинності ЗУ «Про реструктуризацію заборгованості з квартирної плати, плати за житлово-комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію», а саме з 1 липня 2003 року, Кабінетом Міністрів України було затверджено порядок погашення реструктуризованої заборгованості.

Заборгованість громадян з оплати житлово-комунальних послуг реструктуризується на термін до 60 місяців залежно від суми боргу та рівня доходів громадян на дату реструктуризації.

Для реструктуризації заборгованості громадяни укладають з підприємствами - надавачами житлово-комунальних послуг  договори про щомісячне рівномірне погашення реструктуризованої заборгованості та своєчасну сплату поточних платежів за житлово-комунальні послуги.

Для укладення договору громадянин подає на розгляд  постійно діючої комісії при районній адміністрації наступні документи:

1. Заяву про реструктуризацію заборгованості із зазначенням видів            житлово-комунальних послуг, за якими він  зобов'язується  здійснювати   погашення боргу

2. Довідку про склад сім'ї

3. Довідки про доходи всіх повнолітніх членів сім'ї ,зареєстрованих в житловому приміщенні.

4. Для непрацюючих  членів  сім'ї  працездатного віку подаються документи про причину тимчасової незайнятості.

Протягом двох тижнів комісія розгляне звернення. Після цього з мешканцем укладається типовий договір про реструктуризацію заборгованості за житлово-комунальні послуги. У договорі передбачено термін, на який розтягнено заборгованість, та розмір щомісячної сплати відповідно до сукупного доходу.

У випадку, коли доходів знову не вистарчає для повного погашення боргу, термін дії договору можна продовжити письмовою заявою.

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном: 297 57 95, інформаційна довідка міської ради, у міському Центрі надання адміністративних послуг (пл. Ринок, 1, вхід з правої сторони Ратуші) та у Центрі надання адміністративних послуг Вашого району:

Центр надання адміністративних послуг у Галицькому районі:

вул. Ф.Ліста, 1, каб.10, т. 254-66-22

Центр надання адміністративних послуг у Шевченківському районі:

вул. Липинського, 11, каб.101, т. 230-09-27

Центр надання адміністративних послуг у Франківському районі:

вул. Ген. Чупринки, 85, каб.101, т. 237-30-38

Центр надання адміністративних послуг у Личаківському районі:

вул. К. Левицького, 67, каб.100, т.254-62-04

Центр надання адміністративних послуг у Залізничному районі:

вул. Виговського, 34, каб.10, т.295-82-36

Центр надання адміністративних послуг у Сихівському районі:

просп. Червоної Калини, 66, каб.122, т. 254-64-09

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: