У Львові обговорили перспективи і ризики угоди про Асоціацію з ЄС

У Львові відбувся міжнародний семінар «Україна з Європейським Союзом: Перспективи і ризики підписання Угоди про асоціацію з ЄС під час головування Литовської Республіки у Раді Європейського Союзу».

Литовська республіка, як країна головуюча з 1липня в Європейському Союзі, яка взяла в пріорітет Східне партнерство, супроводжуватиме процес виконання взятих Україною зобов’язань задля підписання угоди на Вільнюському саміті в листопаді цього року.

Наразі, як зазначив віце-спікер Сейму Литовської Республіки Пятрас Ауштрявічюс, перед Україною стоїть ряд недопрацьованих питань, пише lviv tv.

«Це і внутрішні реформи, це реформи правосуддя, прокуратури. Це питання, щодо закону про вибори. І скажу відверто, це і справа Юлії Тимошенко. Однак я думаю, що за 4-5 місяців, які залишились це достатня кількість часу ці питання можливо вирішити», – зазначив Пятрас Ауштрявічюс.

Що ж до ризиків та перспектив, що стоять перед Україною, то за словами політичного аналітика Інституту Євро-Атлантичного співробітництва інституту Володимир Горбач, серед переліку з 11 критеріїв зобов’язань, що стоять перед Україною, 4 виконані наполовину, 5 – частоково та 2, за які ще не брались. Це Конституційна реформа та реформа виборчого законодавства. І якщо план буде провалено, то є величезний ризик, що Україна не зможе повернутися до питання угоди про асоціацію протягом найближчих трьох років.

У разі ж вдалого закінчення цього процесу українська влада отримає чіткий механізм, аби використовувати ресурси ЄС для модернізації України, зазначив аналітик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: