У Львові відбувся Вечір патріотичної пісні

30 червня за ініціативи Львівської обласної ради на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Львові відбувся Вечір патріотичної пісні з нагоди відзначення 72-ої річниці проголошення у Львові Акта відновлення Української держави.

В урочистому заході взяв участь голова постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної ради Роман Ковальчук. У концертній програмі заходу взяли участь народний артист Степан Степан, соліст Львівської національної опери Степан Тарасович, солістка оперної студії Оксана Нагай, соліст Львівської філармонії, акордеоніст Микола Габрук. Присутні на площі представники молодого покоління та ветеранських організацій разом із артистами виконували патріотичні пісні.

Ведучий концертної програми Вечора патріотичної пісні Юрко Трицецький зачитав привітання від голови Львівської обласної ради Петра Колодія із святом проголошення української державності. «Нехай ця спроба 30 червня 1941 року не зовсім була вдалою, а встановлена українська державність не була довговічною, – зазначено у листі-вітання голови облради, – ми ще раз переконуємось, що іскра державності жевріла в серцях українців протягом поколінь, а притаманна нам національна ідея та свободолюбивість виливалась у різних історичних періодах реальними кроками  здобуття незалежності для рідної держави. Результатом усіх змагань попередників за встановлення української державності маємо проголошену ось уже двадцять два роки тому Незалежну Українську Державу. Тож нехай завжди в наших серцях живе вдячна пам’ять про тих, хто воював і поклав своє життя за визволення Батьківщини. І нехай їх героїчний чин буде прикладом сьогоднішньому і наступним поколінням».

Про це повідомила прес-служба ЛОР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: