Через 13 років Леся Гонгадзе домоглася спростування неправдивої інформації про свого сина

Печерський райсуд зобов'язав Миколу Джигу і Міністерство внутрішніх справ вибачитися за розтиражовану брехню і виплатити Лесі Гонгадзе символічну моральну компенсацію - одну гривню.

Мати Георгія Гонгадзе, Леся, через тринадцять років таки домоглася правосуддя в суді. Леся Гонгадзе судилася з генералом Миколою Джигою, якого звинувачували у поширенні завідомо неправдивої інформації про зниклого журналіста. Про це розповів адвокат Лесі Гонгадзе Олег Король, повідомляє кореспондент «Голосу Столиці».

Зокрема, Микола Джига та екс-міністр МВС Юрій Кравченко дезінформували громадськість, заявивши, що Гонгадзе мав звичку брати в борг і не повертати. Три останні місяці він не сплачував найману квартиру, позичив велику суму грошей і виїхав за межі України. Але самим гірким для матері Гії, за словами адвоката, виявилося звинувачення Георгія в тому, що він був найманцем у грузинській армії під час грузинсько-абхазького конфлікту в 1993-му.

Рішенням від 18 червня 2013 року Печерський районний суд міста Києва зобов'язав Миколу Джигу і Міністерство внутрішніх справ вибачитися за розтиражовану брехню, яка порочить честь, гордість, ділову репутацію та ім'я Гонгадзе. Крім того, суд розпорядився виплатити Лесі Гонгадзе моральну компенсацію у розмірі однієї гривні.

«Чому саме одна гривня? Тому, що Леся Гонгадзе не хоче, щоб люди думали, що вона наживається на трагічних подіях, пов'язаних із зникненням її сина», - каже адвокат. За його словами, ця сума чисто символічна, для того, щоб був присутній сам факт стягнення грошей з винуватців і моральної компенсації.

Також Олег Король зазначив, що Леся Гонгадзе досі відмовляється визнавати в рештках свого сина, тому вважає за краще говорити про це не як про вбивство, а, власне, як про зникнення. Її адвокат розповідає що: «На це є об'єктивні причини, які не піддаються розголосу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: