Переможці «Grammy» у Львові

За підтримки Посольства Америки в Україні, з нагоди 65-річчя держави Ізраїль у суботу, 27 липня, о 18.00 на сцені Львівської філармонії Львів почує всесвітньо відомого володаря премії Греммі американський гурт «The Klezmatics», який своїм концертом  відкриє ювілейний, V фестиваль «LvivKlezFest2013». Це буде незвичайний концерт традиційної єврейської музики, що об’єднає унікальну комбінацію клезмерських, арабських, африканських, латиноамериканських та балканських мотивів, джазових ходів, запального панкового настрою та глибоких текстів.

26 років творчості «Клезматікс» подарували світу 9 альбомів енергійної, духовної, змістовної музики, яка дає нове визначення єврейському музичному мистецтву і виходить за межі усталених стереотипів. Глядачі та професійні критики одностайні в своїх відгуках та оцінках. Крім премії Греммі (2006 р.) за найкращий сучасний альбом у напрямку «World Music», гурт удостоєний Премії Tenco за досягнення у написанні пісень, Нью-Йоркської премії єврейської музики («Найкращий клезмерський гурт», 2006 р.) та двічі Премії німецької критики. А в музичному чарті Billboard пісні гурту «Клезматікс» потрапляли до кращої десятки. «Клезматікс» співпрацювали з відомими музикантами - фольковим виконавецем Арло Гатрі, легендою класики Іцхаком Перельманом, ізраїльськими поп-зірками Хавою Альберштейном та Єхудом Банаєм, зіркою джазу Джоном Зорном та іншими. Творчість гурту «Клезматікс» буде цікава усім, хто захоплюється фольком, джазом, роком, та й просто справжнім поціновувачам якісної музики. «Клезматікс» виконують традиційну єврейську музику у сучасній манері,  вдало поєднуючи єврейську самобутність та містику із сучасним світосприйняттям та постмодерністською естетикою.

«LvivKlezFest2013»– традиційний єврейський фестиваль у Львові, що проводиться за ініціативою Всеукраїнського Єврейського Благодійного Фонду «Хесед-Ар`є».

Про це повідомила прес-служба Львівської філармонії

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: