П’ятак взяв участь у презентації видання «Литва – історія успішного вибору»

2 липня заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак взяв участь у презентації видання « Литва – історія успішного вибору», яка відбулася у Львові за участі віце-спікера сейму Литовської Республіки П’ятраса Ауштрявічюса.

Презентація присвячена початку головування Литовської Республіки в Раді Європейського Союзу та національному святу – 760-ій річниці Литовської Держави і організована Посольством Литовської Республіки в Україні та Почесним Генеральним консульством Литовської Республіки у Львові.

Виступаючи під час презентації, Валерій П’ятак подякував організаторам заходу за ідею, за колосальну роботу, за принципову позицію, за думки та дискусії, які прозвучали.

Він, зокрема, сказав: «Сьогодні чудовий день – день зустрічей, день презентацій ідей та неординарних рішень із приводу формули успіху Литви в Європейському Союзі і уроків для України. Мені здається, що  об’єднавча національна ідея і консолідований моноліт, наполеглива послідовна політика реформ сьогодні є запорукою динаміки розвитку Литви. Сьогодні Литва головує в Раді Європи. Для нас це дуже важливо і дуже відповідально. Важливо, тому що Європа – це наш стратегічний вибір і наша стратегічна перспектива. Це також відповідально, тому що постійно ми відчуваємо підтримку наших сусідів».   Також Валерій П’ятак висловив переконання, що під час листопадового саміту Україна підпише Угоду про Асоціацію. «Після цього ми почнемо важку роботу з імплементації європейських стандартів в різні сфери життя України. Це важко, але ми це можемо, маємо для цього можливості, маємо віру, маємо волю»,  – зазначив він.

У презентації також взяли участь голова постійної комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном Павло Хобзей та депутати обласної ради Святослав Шеремета і Ярослав Кравченко, представники дипломатичних установ інших держав в Україні, повідомила прес-служба облради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: