Рейдерське захоплення чи Бартатівські «каруселі»? – II

Продовження, поч. у №10 (68) від 31 травня 2012

Чим нижче чоловік в душі

Тим вище задирає ніс.

Він носом тягнеться туди,

Куди душею недоріс.

                     Омар Хайям

   Майже сім довгих років мешканці Бартатова Городоцького району шукають правди у судах на своє законне право на земельну частку (пай), на якій вони невтомно працювали, майже усе своє свідоме життя, та були позбавлені цього права розчерком пера державного чиновника, по придуманій кримінальній схемі групи високо-посадових чиновників у Городоцькому районі. 

   В минулому, 2012  році , Бартатівські селяни звернулись за допомогою до нашої громадської організації  РФР «Городоччина» з проханням допомогти та висвітлити на сторінках нашого видання «Ґазета для Вас»  проблему «рейдерського» захоплення земель на території Бартатівської сільської ради. Ця тема була висвітлена  нашою громадською організацією  у журналістському розслідуванні в статті «Рейдерське захоплення чи  Бартатівські «каруселі»…?»   у номері №10 (68) від 31 травня 2012 часопису «Ґазета для Вас  http://gazeta  horodok.com.ua/index.php?option=com_content&view=category&layout= blog&id=116&Itemid=149, та на Львіському телебаченні у програмі «Вектор»  і програмі журналістських розслідувань телеканалу ЗІК «Хто тут живе» від 20 червня 2012 року, де головним героєм програми був міський голова міста Городка Львівської області Микола Савка.
   Саме Микола Савка, обіймаючи посаду голови Городоцької райдержадміністрації у 2007 – 2010 роках,  став «хресним батьком» цієї земельної афери із пайованими землями у Бартатові,  за попередніми підрахунками незалежних експертів  сума цієї земельної оборудки орієнтовно мала б становити понад $ 5 000 000 .

alt

  Після винесення  ухвали Вищим адміністративним судом України  від 23.06 2011 року у справі № К16188/10,  який скасував рішення судів першої та апеляційної інстанції - постанову Львівського окружного адміністративного суду від 17.02.2010 року у справі №2а-2543/08 та ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду від 15.02.2010 року у справі №20630/09- у зв’язку з невідповідністю судових рішень вимогам ст.159 КАС (детальніше читайте у матеріалі «Рейдерське захоплення чи  Бартатівські «каруселі»…?»   у номері №10 (68) від 31 травня 2012 часопису «Ґазета для Вас  http://gazeta-horodok.com.ua/index.php?option=com_content&view=category&layout= blog&id=116&Itemid=149) були призначені нові слухання у Львівському окружному адміністративному суді із залученням, за апеляційними скаргами, Городоцької районної прокуратури Львівської області, Державної інспекції сільського господарства у Львівській області, Бартатівської сільської ради та Правосудова В.І. і низки обдурених колишніх членів КСП «Бартатівське», які приєднались . Справа пішла по другому колу.
   Слухання в Львівському окружному адміністративному  суді відбулись 13 та 14 березня 2012 року. В середу, 14 березня 2012 року після засідання суду, біля ліфтової житлового будинку було по-звірському побито Правосудова В’ячеслава Івановича, який проживав у ньому, літню людину, одного із засновників  КСП «Бартатівське», громадського адвоката, який представляє інтереси КСП у судах та державних структурах за дорученням загальних зборів засновників КСП «Бартатівське». В’ячеслав Іванович був доставлений каретою швидкої допомоги до лікарні з численними побоями та гематомами, струсом мозку та переломом ноги у двох місцях. В гіпсі і на милицях він  перебуває ще  і сьогодні. Травми важко заживають, враховуючи поважний вік потерпілого. Міліція справу спустила на гальмах.

alt

   Вибивши із процесу, найактивнішого та найкомпетентнішого громадського адвоката Бартатівських селян, та скориставшись з цієї ситуації, за дивним збігом обставин, вже через місяць, Львівський окружний  адміністративний  суд виносить постанову від 11 квітня 2012 року у адміністративній справі №2а-9499/11/1370, та ще одну постанову від 24 квітня 2012 року у справі №2а-3033/11/1370  не на користь скаржників та держави, на стороні якої виступила і Городоцька районна прокуратура.
   Та через довгий та важкий рік, після апеляційного оскарження постанов  Львівського окружного  адміністративного суду в апеляційній інстанції,  04 квітня 2013 року у справі №130338/12/9104 Львівський апеляційний адміністративний суд постановив: задовольнити  апеляційні скарги Бартатівської сільської ради та Дашкевича Я.П, до яких приєднались низка селян, право яких порушено;
постанову Львівського окружного адміністративного суду від 11 квітня 2012 року у адміністративній справі №2а-9499/11/1370 скасувати та прийняти нову постанову, якою позов задовольнити; визнати дії Городоцької районної державної адміністрації (державний реєстратор Воробель О.М., голова РДА Савка М.В., 2007-2010 рр.),  щодо внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців зміни відомостей про юридичну особу в частині зазначення Щіпного Богдана Васильовича керівником КСП «Бартатівське» та скасувати запис про внесення таких змін. Постанова набрала сили з моменту її проголошення.

alt

   Та вже 16 травня 2013 року Львівський апеляційний адміністративний суд постановою у справі № 94131/12 задовольняє апеляційну скаргу Городоцької районної прокуратури Львівської області, Державної інспекції сільського господарства у Львівській області, Бартатівської сільської ради та Правосудова В.І., до якої приєднались  низка обдурених колишніх членів КСП «Бартатівське» і скасовує постанову Львівського окружного адміністративного суду від 24 квітня 2012 року у справі №2а-3033/11/1370  та приймає нову постанову, якою задовольняє позовні вимоги апелянтів. Визнає недійсним (незаконним, протиправним) розпорядження Городоцької райдержадміністрації №600 від 15.09.2009 року (голова Савка М.В.)  «Про надання дозволу на складання технічної документації з передачі земельних часток (паїв)в натурі та видачі державних актів на право власності на земельні ділянки громадянам на території Бартатівської сільської ради». Постанова набрала законної сили з моменту її проголошення.
   Це перша вагома перемога бартатівських селян, на захист інтересів яких і виступила Городоцька районна прокуратура Львівської області, Державна інспекція сільського господарства у Львівській області та Бартатівська сільська рада. Попереду ще багато судових засідань, та феміда все ж таки дала надію на справедливе та законне вирішення цієї справи.
   Наша громадська організація РФР «Городоччина» та «Ґазета для Вас» і надалі буде допомагати бартатівчанам відстояти своє законне право та надавати усю юридичну та практичну допомогу, щоб  притягнути до кримінальної відповідальності «городоцьких продюсерів» та «членів місцевого сімейного мафіозного клану», які діють в незаконний та кримінальний  спосіб, розробляючи та втілюючи нові  корупційні та рейдерські  схеми з метою власного збагачення, незаконно використовуючи своє посадове становище  та перевищуючи свої посадові обов’язки. Чи зреагує прокуратура, чи будуть відкриті кримінальні провадження стосовно незаконних дій чиновників, чи будуть притягнуті до кримінальної відповідальності винні у порушенні прав людини та завданні збитків державі  у великих розмірах, залежить від честі та порядності працівників правоохоронних органів.
Адже по боротьбі з такими явищами як корупція в органах державного управління та місцевого самоврядування,  люди і дадуть оцінку роботі  влади.
                     Далі буде.
                     Ігор Острозький , "Газета для Вас"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: