У Львові почали будувати арену до «Євробаскету-2015»

У Львові розпочали підготовчі роботи на ділянці, яка пропонується для будівництва багатофункціональної арени до «Євробаскету – 2015». Йдеться про ділянку на вул Ряшівській-проектованій. Вже зараз на об’єкті працює близько 10 одиниць техніки. Як розповів під час огляду робіт на ділянці міський голова Львова Андрій Садовий, комплекс, який тут збудують до 2015 року, матиме вмістимість до 10 тис осіб.

«На сесії міської ради було проголосовано угоду, яка була підписана між містом і United Basketball Investments – це компанія, яка інвестує кошти в будівництво великої багатофункціональної арени. Сьогодні на будівельному майданчику ми бачимо перший етап робіт. Ведуться підготовчі роботи, вивозиться грунт, завозиться пісок. На кінець цього місяця розпочнуть забивати сваї. Все йде по плану. На весну 2015 року тут має бути красивий багатофункціональний палац ігрових видів спорту. Цей початковий етап роботи виконує компанія «Альтіс». Це відома компанія, вони будували аерокомплекс. Це надійна компанія, ми маємо впевненість, що всі роботи будуть за графіком.

Для мене було важливо сьогодні приїхати, щоб громада міста побачила, що ця ділянка отримала дихання і життя. Техніка працює, люди є на майданчику. Початкова фаза робіт виконується. Вкінці липня буде працювати вже інша техніка. Має бути чітка етапність та система. Компанія серйозна, є велике бажання працювати. Держава це також підтримує, щоб гідно провести чемпіонат Європи з баскетболу у 2015 році.

Це дуже вигідно. У Львові буде дуже багато матчів. Приїде багато гостей. В цьому комплексі буде працювати багато львів’ян. Робочі місця – це наш важливий пріоритет.

Тут буде баскетбол, волейбол, гандбол, хокей та інші ігрові види спорту. Можливе проведення концертів, форумів, фестивалів, бо це багатофункціональна спортивна арена, якої у Львові нема. Тут буде сучасна, хороша, доброї якості арена. Привабливість міста зросте. Арена буде розрахована на приблизно 10 тис відвідувачів.

На цій території ми також плануємо розбудовувати ІТ-парк, офісні приміщення для ІТ-компаній. Частково тут може бути житло для людей, які працюють в ІТ. На урядовому рівні є законопроект про пільговий режим для ІТ-парків.

Важливо, щоб була добудована дорога – вул Ряшівська, яка з’єднає нове летовище з вул Кульпарківсько-Науковою, що суттєво покращить транспортне сполучення. Цей район близький до центру, тут хороші комунікації. Люди, які живуть у цьому районі, зможуть більше уваги приділяти спорту, відвідувати заходи у спортивному комплексі. Ми цю дорогу планували зробити до 2012 року. Але за браком коштів це не було профінансовано зі сторони держави. Початкова фаза робіт виконана. За цю робот ми кошти не отримали. Надіємось, що у комплексі ми зможемо цю дорогу добудувати», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

На основі затверджених містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на вул.Кульпарківській, 226г (проектованій Ряшівській) розробляють проект майбутньої арени.

Інвестором та девелопером будівництва виступає компанія United Basketball Investments, підрядником на проектування та підготовчі роботи – корпорація «Альтіс-Холдинг».

Нагадаємо, ділянка під майбутній спортивний комплекс знаходиться в Залізничному районі Львова. Відстань від центру міста - 6,2 км, від аеропорту – 1,4 км, від залізничного вокзалу –  4 км, від автовокзалу – 4 км.

Загальна площа ділянки - 61271 м2, відповідно до ухвали сесії ЛМР від 11.04.2013р. №2264 та витягів з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права від 22.04.2013р. №2726249 та №2734420.

Зокрема, площа замощення складає 46496 м2, площа озеленення – 4952 м2, площа водного плеса – 505 м2. Площа забудови будівлі арени – 9331 м2, загальна площа споруди – 21347 м2. Діаметр будівлі складе 109 м.

Згідно з концепцією, багатофункціональна арена зможе прийняти всі ігрові види спорту – від баскетболу до хокею. В лічені години арена може трансформуватись із спортивної в концертну.

Інфраструктура майбутнього спортивно-розважального комплексу передбачає зону озеленення, наземний та підземний паркінг, зони громадського харчування і торгівлі, інформаційно-діловий центр, офісні приміщення, бізнес-ложі для проведення ділових зустрічей.

Гранично допустима висота будівлі – 22 м, оскільки ділянка знаходиться в межах впливу аеропорту, що накладає обмеження забудови об’єкту по висоті – 22 м.

Нагадаємо, у 2015 році Львів разом з 5 українськими містами прийматиме фінальну частину Чемпіонату Європи з баскетболу.

Довідка

United Basketball Investments - інвестиційно-девелоперська компанія, яка займається розвитком мультифункціональних арен у чотирьох містах України (Київ, Львів, Одеса, Дніпропетровськ) в рамках підготовки до європейського чемпіонату з баскетболу «Євробаскет – 2015».

Про Корпорацію «Альтіс-Холдинг»

На сьогоднішній день Корпорація «Альтіс-Холдинг» об'єднує 17 компаній, які охоплюють широкий спектр будівельно-виробничої діяльності: генеральний підряд промислового та цивільного призначення, проектування та інжиніринг, будівництво і ремонт доріг та шляхопроводів, будівництво гідротехнічних споруд, побудова комплексної IT-інфраструктури та багато ін.

Корпорація звела чимало масштабних об'єктів, але найзнаковіший серед них – Міжнародний аеропорт «Львів», який отримав диплом як кращий інфраструктурний об'єкт 2011 року за версією Конфедерації будівельників України і нагороду «Найкращий аеропорт СНД» за версією інституту Адама Сміта в Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: