Жовківські свободівці бойкотували призначення на посаду керівника освіти комуніста-регіонала

2 липня 2013 року активісти Жовківської районної організації ВО «Свобода» спільно із свідомою молоддю Жовківщини зустріли акцією протесту новопризначеного очільника районного управління освіти, молоді та спорту регіонала Степана Лавріва.

Біля будинку районного відділу освіти новоспеченого керівника чекали пікетувальники з плакатами: «Лаврів – жовківський Табачнік», «Вчителі, готуйтесь знімати ікони!», «Тов. Лаврів – прислужник гнилого режиму» та ін. Голові райдержадміністрації Степану Ціолковському довелося проводити Степана Лавріва на офіційне представлення перед директорами шкіл під вигуки «Ганьба!», «Геть комуніста від освіти!».

У своєму виступі заступник голови Жовківської районної ради свободівець Богдан Юрдига зазначив: «Як керівництво районної ради, яка є засновником усіх 76 шкіл району, ми категорично заявляємо, що не приймаємо такого керівника. Цю позицію ми висловили ще раніше, надсилаючи офіційні звернення до голів обласної та районної адміністрацій. Неприпустимо призначати керівником управління освіти, молоді та спорту людину, яка колись була обличчям компартії, а сьогодні стала заповзятим регіоналом. Тому ми розуміємо, що Степан Лаврів без утисків сумління виконуватиме сумнозвісні освітні нововведення міністра Табачника. Районна рада підтримувала призначення на цю посаду кандидатури, яку висунула Асоціація директорів району, однак ні їх, ні нас не почули. Варто наголосити, що депутати районної ради вчасно внесли зміни до статутів шкіл, відповідно до яких керівник управління освіти не може без погодження районної ради звільняти або призначати директора школи. Майте на увазі, шановні освітяни, що цей запобіжник завжди спрацює для захисту директорів, які незаслужено потраплять у немилість до освітянина-регіонала».

Також Богдан Юрдига висловив сподівання, що на цій посаді Степану Лавріву не доведеться затриматися надовго, а районна освіта не відчує негативних наслідків його керівництва.

Про це повідомила прес-служба ЛОО ВО "Свобода"

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: