Вперше на Львівщині змагатимуться донецькі

Через ревнощі демобілізований воїн АТО підірвав себе: двоє вбитих, один поранений

На Львівщині відбудеться відкритий чемпіонат України з радіоспорту

6-7 липня цього року у Сколівському районі Львівщини відбудеться відкритий чемпіонат України з радіозв’язку на ультракоротких хвилях.

Особливістю цьогорічного Чемпіонату є новий регламент, який на відміну від попереднього, дозволяє спортсменам-радіоаматорам проводити радіозв’язки не лише з українськими учасниками, а відтепер і з іноземними.

А їх очікується на Львівщині немало, бо одночасно з чемпіонатом України на цих же радіочастотах відбуватимуться одні з найпрестижніших міжнародних змагань «Field day-2013» (Польовий день-2013). Суть цих змагань полягає у тому, що їх учасники для встановлення радіозв’язків  знаходяться в польових умовах, а враховуючи той фактор, що ультракороткі хвилі розповсюджуються як сигнал з телевізійної вежі по прямій, то спортсмени-лідери прагнуть потрапити на гірські вершини, звідкіль протягом 24-х годин безперервної роботи в ефірі вони зможуть провести якомога більше зв’язків з максимальною кількістю країн на віддаль, що може сягати 3 000 км.

На цьогорічний чемпіонат України очікується приїзд титулованої команди з Чернівців, спортсмени якої працюватимуть з гори Корчанка (1 172 м). Вперше на Львівщину прибуде команда майстрів спорту з Донеччини, які будуть працювати з гори Тисовець (1 074 м), а об’єднана Львівсько-Тернопільська команда вирушить на гору Тростян (1 132 м). Беззаперечним лідером у цьому виді радіоспорту є команда Закарпатської області, яка традиційно працює в "Польовому дні" з гори Полонина Руна (476 м), а для доставки передавально-приймальної апаратури закарпатці використовують вантажні автомобілі ГАЗ-66.

Паралельно з Чемпіонатом України відбудеться також і чемпіонат Львівської області з радіоспорту.

Отже боротьба за титул чемпіона України 2013 року з радіоспорту в цьому році очікується напружена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: